dissabte, 27 de juny del 2009

Per què vivim als afores de la ciutat: àlbum il·lustrat de Jutta Bauer

Un nou àlbum il·lustrat per Jutta Bauer, escrit per Peter Stamm i editat per Tàndem: Per què vivim als afores.
Sembla fàcil triar un lloc per a viure la família, però no ho és. Tots els llocs tenen avantatges i inconvenientes, el que és bo per a uns perjudica a altres. Per exemple, a l’autobús l’avia agafa una pulmonia i al terrat de l’església l’avi entristeix quan enterren algú... Què fer? Proven diferents llocs: el barret de l'oncle, la lluna, el cinema, el bosc, el violí de la tieta... Un viatge permanent, una aventura familiar en la que tots els membres participen plens de curiositat.
Sempre a la recerca del lloc que ens faja sentir com a casa. Són disset els lloc que proven...Trobaran el seu lloc?
Un àlbum il·lustrat que juga amb la realitat i la fantasia d'una manera original. Us el recomanem per a ficar-se'l a la motxilla aquest estiu.

divendres, 26 de juny del 2009

Anette Heiberg, il·lustradora noruega

Per la seua senzilles, pel colorit i pel món infantil que retrata ens agraden les il·lustracions d'Anette Heiberg. Humor, delicadeça, empatia amb els xiquets.






dijous, 25 de juny del 2009

László Réber. il·lustrador hongarès


Val donar una ullada als il·lustradors d'Europa oriental, doncs de vegades són molt desconeguts malgrat tenir una obra amb gran qualitat. Això és el que passa amb l'il·lustrador hongarès Laszlo Reber (1921-2001). László Réber és un dels il·lustradors més original i destacat dels llibres infantils en Hongria. A més és grafista i caricaturista.
Té molts llibres infantils il·lustrats i a nostre país té publicats, il·lustrant les obres d'Eva Janikovsky, les següents obres, que podem llegir a les biblioteques:
- Lo creas o no (1977), editorial Daimon (ja desapareguda)
- Si yo fuera mayor (1977), editorial Daimon
- ¿Lo sabes tú, también? (1967), editorial Daimon.
Aquestes són algunes de les seues il·lustracions:



















dimecres, 24 de juny del 2009

El meu gran llibre d'imatges / El meu gran llibre de pirates: dos llibres d'Ali Mitgutsch

Hui us volem comentar dos llibres il·lustrats per als més menudets, per als que encara no saben llegir paraules, però en els que podem jugar amb les imatges. Ambdós estan editats per La Galera i el seu autor és Ali Mitgutsch -Munich, 1935-:

-Mi gran libro de imágenes / El meu gran llibre d'imatges

-Mi gran libro de piratas / El meu gran llibre de pirates

Són llibres d'un gran format, tot en cartoné, on en cada doble pàgina podem descobrir tot un món. Llibres per a jugar amb les imatges moltes vegades, per a buscar i trobar, per a compartir.

Són fantàstics per als xiquets menuts, doncs en cap moment indiquen al lector quin detall ha de buscar dins de les il·lustracions,; així el llibre es converteix en un gran taulell de joc tan sols limitat per la imaginació dels xiquets. A més, aquest tipus de llibres ajuden a fer lectors i convertir-se en curiosos i independents, a més d'educar-los estèticament. Per la seua dimensió lúdica este tipus de llibres afavoreixen una relació estreta entre xiquets i adults.

Dos llibres per a gaudir tot l'estiu.


dilluns, 22 de juny del 2009

La cenicienta que no quería comer perdices: una versió del conte, per adults

Gràcies al blog Leer para crecer hem conegut un nou llibre que ens ha agradat molt. Està realitzat Nunila i la il·lustradora Myriam Cameros, La cenicienta que no quería comer perdices. És una història ben diferent de l'original, perquè tal vegada el que no sapigam és que a la Ventafocs no li agrade el final del seu conte.
El llibre el podem llegir en format digital en la web que han creat per a difondre el conte, o en el Scribd -que hem baixat-. També està en suport paper. Una versió que ens fa replantejar-se els finals dels contes clàssics. Una obra que caldria enlairar entre les joves generacions.
Un llibre molt interessant i divertit i les il·lustracions de Myriam Cameros són genials!
I... conte contat, aquest encara no s'ha acabat.
Nuestro Cuento

diumenge, 21 de juny del 2009

Terrible yelow eyes: blog en homenatge a Maurice Sendak

Maurice Sendak entre les seues il·lustracions


Parlar de Maurice Sendak és recorrer a un dels millors clàssics de la literatura infantil. El seu llibre On viuen els monstres / Donde viven los monstruos és la crême de la crême dels llibres infantils. Les seues il·lustracions han donat aire a noves il·lustracions, rendint-li homenatge a este gran creador.

En Terrible yelow eyes / Terribles ulls grocs -fent referència als uuls del monstre-diferents il·lustrador, partint de les il·lustracions de Maurice Sendak, han creat les seues pròpies il·lustracions. Un projecte al que poden afegir-se més il·lustradors. Una idea que ens sembla genial! La responsable és Cory Godbey. Animeu-se a participar i podrem gaudir de la vostra visió d'aquest famós llibre.


Il·lustració de Brittney Lee

Il·lustració de Renee Kurilla


Il·lustració de Shannon Bonatakis

Il·lustració de Kevin Richter

Il·lustració de Meg Hunt


Il·lustració de Juan Manuel Pedraza



Il·lustració de Kevin Ang


Il·lustració de Kassandra Heller


Il·lustració de Mike Lee

Il·lustració de Clay Sisk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...