dissabte, 17 d’octubre del 2009

Lletres amb gossos: Gossilletres / Letras con perros: Perriletras

Añadir imagen

La tipografia també forma part de la il·lustració. Manuel Morillo, en Alfabeto Dog, ha creat un programa on podem escriure la paraula que vulgam , en diferents idiomes -que tinguen el nostre alfabet- i les lletres es converteixen tipogràficament en gossos -realitzant diferents postures-. És molt divertit, sobretot per als xiquets. Nosaltres hem escrit dos paraules, "NIÑOS" "ART" i aquest és el resultat:
::::: Creado por perros-perritos.com

Una nova tipografia per a incloure en els títols dels treballs o en el blog de la classe; un primer pas que ens endinsa a la tipografia artística.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Les il·lustracions de Juan Carlos Federico, des d'Argentina


No deixe de sorprendre'm de la gran imaginació dels il·lustradors. És impressionant. En coneixem un bon grapat de bons artistes, amb temàtica i estils diferents, però sempre hi ha nous descobriments que, com em dit abans, ens sorprenen.

És el cas de Juan Carlos Federico, il·lustrador argentí, i la seua manera d'enfocar les il·lustracions. Gràcies al seu blog, Masporquerías, hem descobert com la barreja dels fotomuntatges i la il·lustració pot donar pas a un treball magnífic. Amb elements tan quotidians com claus, pilotes, corda, fregalls, plantes... pot sortir una il·lustració magnífica.

Us fico un tastet.


dimecres, 14 d’octubre del 2009

L'imaginari de Victoria Usova, il·lustradora

 

 
Victoria Usova té un estil il·lustratiu molt particular. En els seus personatges es barregen xiquets i animals, construint un món particular amb molta sensibilitat. Malgrat tenir cert toc oriental és dels Estats Units. Aquarel·les que donen un sentit als somnis, dels menuts i adults. És excel·lent. A més de l'enllaç al seu web, que teniu dalt, podeu també continuar gaudint de les seues il·lustracions al seu blog, Life as a tea party. Ens encanten les seues il·lustracions. 
 
 

 

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Amb els ulls de l'ànima / Con los ojos del alma: il·lustracions de Myrarte

És sabut que els ulls són l'espill d'ànima, una finestra que ens obri les portes al nostre interior. Doncs en les fantàstiques il·lustracions de Maite Ginés Cámara, Myrarte, podem veure moltes mirades diferents. Ulls, grans ulls de dones que ens miren i que miren de moltes maneres: lànguides, descarades, alegres, sorpreses, tristes, imaginatives... tot un món de dones a través de les seues mirades.

Molt bones il·lustracions, amb un gran domini de la tècnica i del color. Suggerents i atractives, no ens deixen indiferents. Semblen nines personificades. Ens agraden molt. Aprofitem per a felicitar públicament a Maite per la seua creativitat i gran personalitat artística i l'animem a continuar en totes les seues tasques que, com comprovareu entrant a la seua web, va més enllà de la il·lustració.


dilluns, 12 d’octubre del 2009

37 Tortugues / 37 Tortugas: àlbum il·lustrat de Pablo Albo


Des de fa poc ha sorgit un nou segell editorial, Mil y un cuento, llençat per l'editora andalusa Grupo Alcalá. Els seus llibres es publiquen en castellà, català i àrab -això ens agrada-, el que ens sembla molt interessant. De entre el seu fons ara us volem recomanar 37 Tortugas, un xulíssim àlbum il·lustrat de Pablo Albo i il·lustracions d'Inés Vilpi.

A manera de viatge minvant, 37 tortugues, ni una més ni una menys, emprenen un llarg viatge a través del camp on aniran ocorren diferents successos que farà que cadascuna emprenga el seu propi viatge.Tot dona un tomb quan es pregunten quin és l'autèntic sentit del viatge, el que fa canviar el sentit de l'aventura.

La combinació del text, que manté un ritme musicalitzat fàcil de seguir tant per als prelectors com per als lectors, junt a les precioses i molt adients il·lustracions d'Inés Vilpi, fa d'aquest llibre un xicotet tresor ple d'aventures amb les tortugues, les paraules, els sentiments i el color.

Un llibre molt bonic i molt recomanable. Comença així:

37 tortugas caminando.

No tienen prisa pero van que te van.
¿Van que te van?
Van que te van.
Pero una tortuga despistada cruza despacio la carretera pasa un camión y quedan...
36 tortugas caminando.
No tienen prisa pero van que te van.
¿Van que te van?
Van que te van.
Pero una tortuga algo poeta sube a un árbol a ver las nubes sopla el viento y quedan...diumenge, 11 d’octubre del 2009

Convocatoria concurso "Cuentos ilustrados" 2010: Diputación de Badajoz


Per tercera vegada la Diputació de Badajoz convoca el concurs d'il·lustració "Cuentos ilustrados" 2010. La convocatòria és per a il·lustracions infantils i d'adults. Animeu-se a paticipar!

Les bases són les següents:

XIII PREMIOS DE CUENTOS ILUSTRADOS DIPUTACIÓN DE BADAJOZ / 2010

Podrán Participar, con una sola obra, todos los autores mayores de edad, cualesquiera que sea su nacionalidad, que no hayan sido premiados en la edición anterior de este concurso y que presenten obras originales e inéditas escritas en castellano que no hayan sido premiadas ni publicadas en este o en otro certamen.

Toda obra irá firmada con un seudónimo, siendo indispensable que, en sobre aparte y cerrado, figuren el seudónimo y título en la cara anterior del sobre, y en el interior del mismo aparezcan nombres, apellidos, dirección, teléfono y correo electrónico, tanto del autor del texto como del ilustrador, si no coincidiesen. Dichos sobres permanecerán cerrados, excepto los quE obtengan premio.

La dotación de los premios se establece de la siguiente manera:
MODALIDAD ADULTOS
Premio: 6.000 Euros
Accésit: 1.500 Euros
MODALIDAD INFANTIL
Premio: 6.000 Euros
Accésit: 1.500 Euros

No podrán ser distribuidos entre dos o más obras, sino que cada uno de ellos será concedido íntegramente a una sola obra. Cualquiera de los premios podrá ser declarado desierto por el jurado.

La cuantía de los premios se hará efectiva previa reducción del correspondiente IRPF en vigor.

El plazo de admisión de trabajos finalizará el 30 de enero del año 2010; posteriormente a esta fecha sólo serán admitidos los trabajos En cuyo matasellos conste que fueron enviados dentro del plazo.

Las obras, dentro de un sobre en cuyo exterior debe constar:
“Para el concurso de cuentos Ilustrados”,
Diputación Provincial departamento de Publicaciones
c/ FELIPE CHECA, 23 -
06071 Badajoz


O entregarlas personalmente en el registro de la diputación en horas y días hábiles, excepto sábados.

Los participantes que opten al premio enviarán o entregarán las copias por quintuplicado, en folios mecanografiados o mediante impresión informática a doble espacio y por una sola cara EN PAPEL Tamaño FOLIO (A4), de 28 A 30 líneas por página, con un cuerpo 12 o similar si es mecanografiado, válido para las dos modalidades y presentado de la siguiente manera:
MODALIDAD ADULTOS
UNA colección de no menos de tres cuentos, de temática libre, con un nexo de unión entre ellos y un mínimo de 50 folios para el total de la colección.
MODALIDAD INFANTIL
Una colección de no menos de tres cuentos dirigida a niños, de temática libre, con un nexo de unión entre ellos y un mínimo de 25 folios para el total de la colección.

El número de ilustraciones irá en proporción de una cada tres hojas de texto en la modalidad de adultos, y de 1 cada 2 hojas de texto en la modalidad infantil y la técnica a emplear en las mismas podrá ser Cualquiera reproducible en imprenta.

En ambas modalidades el jurado valorará el equilibrio y armonía entre textos e ilustraciones.
La obra presentada al concurso en su debido plazo lleva implícito el compromiso de los autores de no retirarla antes del fallo del jurado, Así como la plena aceptación de todas las condiciones del concurso.

Cualquier diferencia en la interpretación de estas Bases será resuelta por el jurado.
EL autor premiado percibirá los derechos de la primera edición con el abono del premio respectivo y la entrega de 25 ejemplares.

La relación entre autores y editorial se regirá de acuerdo a la ley de propiedad intelectual de España.

El fallo del jurado se hará público en un acto oficial el 25 de marzo de 2010, cuyo resultado aparecerá al día siguiente en la página web de la institución, sección “Notas de prensa”.

La diputación Provincial de Badajoz no mantendrá correspondencia alguna con los optantes al premio ni facilitará a estos información sobre clasificación de los cuentos ni sobre los integrantes del jurado.

Las obras que no hayan sido premiadas podrán ser retiradas durante la primera quincena de abril , fecha a partir de la cual podrán ser destruidas.

Las características Técnicas de la edición están fijadas por la Editorial, en concreto el formato vertical, 16 X 24 cM.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...