dissabte, 4 de gener del 2014

divendres, 3 de gener del 2014

Àlbums il·lustrats per regalar en Nadal 2013: editorial Takatuka / Libros ilustrados para regalar en Navidad 2013: editorial Takatuka (5)


L'editorial Takatuka ha publicat diferents llibres al llarg de 2013 -en castellà i català- i hui us volem recomanar alguns d'ells, especials per regalar en aquests dies. El primer d'ells, que encapçala aquest post...

-Moni Port. El libro valiente. Un llibre sobre la por, les pors de la humanitat i les pors personals. Una proposta molt interessant d'apropar-se a un tema -de vegades totalment irracional i de gran complexitat per la pròpia irracionalitat- des de vessants diferents. El disseny i les il·lustracions són curioses i molt original. Un llibre molt recomanable, sobretot per als adults -pares, mestres, etc.- per tal d'explicar la por.


-Grégoire Reizac / Jörg. Tic-tac. Amb molt d'humor i simpatia el llibre és una crítica al absolutisme del temps -per als adults- i a la seua relativització per part dels xiquets. Un llibre molt, molt recomanable per a compartir adults i xiquets.


-Cesc Noguera / Raül Gesalí. La señora María. Al nostre voltant està vivint molta gent al carrer, la crisi actual fa que cada vegada hi haja més persones sense sostre on viure. És un problema que veiem dia a dia i cal no capbussar el cap per ignorar-ho. Aquest llibre ajuda als xiquets a prendre consciència d'aquesta injusta situació i als adults ens ajudarà a veure a aquestes persones des de la innocent mirada dels xiquets. Un llibre molt recomanable, a més a més, els beneficis d’aquest llibre es destinaran a la Fundació Arrels, fundació dedicada a atendre i ajudar persones en situacions extremes d’exclusió social.


- Bettina Obrecht / Sabine Kranz. Sputnik. Tots sabem que els extraterrestres no existeixen, però tal vegada estem equivocats. Quan Sputnik apareix al barri sembla que les opinions sobre el seu origen són discrepants. Un llibre divertit que entreteix temes tant interessant com l'amistat, la diversitat, la tolerància i la família. Fantàstica lectura a partir de 9 anys.

La crisi i els Reis Mags / La crisis y los Reyes Magos / The crisis and the Wise Men


El rei Melcior  està esperant les vostres cartes,
però el tenim un poc enfadat davant de tantes retallades.
(il·lustració de Céline Meisser)

dijous, 2 de gener del 2014

Àlbums il·lustrats per regalar en Nadal 2013: editorial Joventut / Libros ilustrados para regalar en Navidad 2013: editorial Juventud (4)


Continuem recomanant-vos llibres per anar afegint a la llista dels regals que demanem als Reis Mags. Hui hem fet una selecció de llibres de l'editorial Joventut (aquesta editorial edita tots els seus llibres en castellà i català).

Comencem pel llibre que encapçala aquest post:

-Randy Siegel / Serge Bloch. Mi boa Bob. Què pensaríeu si el vostre pare us regalés, en el vostre aniversari, una boa, gran i verda, que sap escriure amb el seu cos?  Segur que en un principi us espantaríeu, però desprès... Una proposta ben original i creativa, un llibre deliciós per compartir.


-Olimpia Zagnoli. El mundo es tuyo. Un llibre que ens aparença és senzill però que tracta temes molt profunds: la llibertar, l'essència de les persones, la consciència del nostre jo. Pensament que ens ajuden a enraonar amb el xiquets, presentats d'una forma original -plàstica i textualment- i propera. Molt interessant.


-Tad Hills. Roc escribe una historia. Un llibre molt recomanable per a primers lectors per tal de fomentar la creativitat i explicar els motius per a inventar-se històries noves, les nostres històries.


-Francisco Sánchez / Bárbara Sansó. Cuando desapareció el mar. Un interessant llibre sobre el mar d'Aral i la seua desertització. Una narració ecològica i molt bonica. Per a primers lectors.


-Mac Barnett / Jon Klassen. Hilo sin fin. Una joieta de llibre que ens mostra que hi ha coses que no tenen preu, que són realment important i valuoses i no estan a la venda. Anabel troba una capseta de fils de llana de tots els colors i aleshores comença a fer punt de mitja... tricota i tricota i els fils no s'acaben mai, així que... Molt interessant.


-Paul Fleischman / Bagram Ibatoulline. El diario de la caja de fósforos. Quants records caben en una caixa de puros? Cap tota una vida, que va guardant-se en capsetes de llumins amb xicotets objectes que en enllacen a moments claus del nostre passat i és aquest el que besavi i besnéta comparteixen. És molt important que el passat dels nostres majors siga conegut, són els arrels familiars, però també són els arrels col·lectius que devem traure a la llum per a no oblidar qui som i d'on venim. Molt recomanable.


-Geraldine Elschner / Stephen Girel. ¿Dónde está la ranita? Claude Monet en Giverny. Busqueu la granoteta de Monet entre els diversos quadres pintats al jardí de Giverny. Un atractiu, lúdic i pedagògic llibre que ens apropa a un gran pintor.


-Pau Estrada. Un paseo con el señor Gaudí. Una excel·lent passejada per les obres del gran arquitecte Antoni Gaudí i la seua època. Gran creativitat arquitectònica i forta empremta personal.

Nou any, nous escrits, nous llibres / Nuevo año, nuevos escritos, nuevos libros / New year, new writings, new books


Comencem un any nou i esperem que estiga ple de noves històries, de nous llibres molt interessants. Tenim 365 dies per llegir i esperem que els escriptors ens aporten moltes novetats ben xules. Els regalem aquestes plomes, que són màgiques, per a que la idea passe a paraula i esta es convertisca en literatura. Aprofitem les il·lustracions de Michael Creese.
dimecres, 1 de gener del 2014

Un arc de Sant Martí per a tot 2014 / Un arco iris para todo 2014 / A rainbow for all 2014


Encenem un arc de Sant Martí per a tots els lectors/es i seguidors/es del blog.
Aquests colors i lluminositat romandran encesos tot el 2014... 
... pura màgia artística plena d'alegria.
(il·lustració de Michael Austin)

Un any millor per a tothom / Un año mejor para todos / A best year for all


Comencem omplint l'any nou de paraules boniques:
pau, drets humans, solidaritat, tolerància, 
igualtat, justícia, amor... i tantes més!
Amb aquestes paraules, plenes de contingut,
i amb el nostre empeny, entre tots, aconseguirem un millor any.
(il·lustració de Nerina Canzi)

Feliç 2014 / Feliz 2014 / Happy 2014


Un any nou ha brotat...
espenta la vida de nou!
Feliç 2014 / Feliz 2014 / Happy 2014!!!
(il·lustració de May Ann Licudine)

dilluns, 30 de desembre del 2013

Música essencials / Música esencial / Essential music


Música que sona per a tothom, 
música que surt des de dins del ésser humà.
Música que en invita a navegar per entre la humanitat.
(il·lustració d'Alexander Daniloff)

Wall People: collage fotogràfic d'Eka Sharashidze


Wall People són una sèrie de collages realitzats per l'artista Eka Sharashidze.

Eka s'instal·la en el carrer enfront d'una gran pared a observar a la gent passar, cadascú a la seua marxa, i va fotografiant-los. Persones solitàries o en companyie, persones que caminen o pedalegen, tots interactuant sense adonar-se'n. Després manipula les imatges, a versemblança de pintures, i aconsegueix patrons i efectes força interessants. Finalment les imprimeix sobre panels d'alumini. Els resultats són extraordinàris i molt curiosos, com podeu comprovar.

Art: fotografia i pintura. Preciós.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...