dissabte, 21 de maig del 2011

Remenant les estrelles / Removiendo las estrellas / Removing the stars


Cada nit, l'àvia, remena les estrelles per cuinar els somnis
(il·lustració d'Alik Arzoumanian)

Persones-robots= cyborgs, de Shichigoro / Personas-robots= cyborgs, de Shichigoro / People-robots = cyborgs, of Shichigoro


Quan mirem les magnífiques il·lustracions de Shichigoro -Shingo Matsunuma- descobrim la gran bellesa que pot haver-hi en la mecànica. Crea personatges ciborg, mescla d'humans i mecànica, però amb tot ells trobem una gran tendresa, ressaltant per damunt de les peces metàl·liques, dels cables i cargols, dels endolls i de les peces d'alumini, una mirada que ens somriu, somiadora.

Molt originals i boniques!
divendres, 20 de maig del 2011

El món imaginari de Silvina Socolovsky: exposició a Madrid


Ja fa un temps que venim seguint el treball artístic de Silvina Socolovsky, artista argentina afincada en Madrid. Vàrem descobrir les seues originals i molt personals il·lustracions en el llibre de poesia infantil  Ciudad Laberinto (que aprofitem per recomanar-vos). Ara, a més tenim l'oportunitat de veure una exposició de la seua obra a Sala de Exposiciones del Centro Comarcal de Humanidades de la Sierra Norte (Avd. de La Cabrera, 96. La Cabrera .Madrid). L'exposició s'inaugura el proper 21 de maig, dissabte, a les 7 de la vesprada.

Si teniu l'oportunitat de poder-la visitar segur que us agradarà tant com a nosaltres. Transfiguracions de l'espai i del cos, un tot que sembla real dins de la seua inversemblança. Us fiquem un tastet de la seua obra:

Plors, plors, llàgrimes / Lloros, llantos, lágrimas / Crying, ceying, tears


Hi ha moltes causes que motiven el plor, com també hi ha moltes maneres de plorar. Desconeixem quins són els motius que  tenen tots els personatges de les il·lustracions de Yin Jun, però semblen fruit de les rebequeries pròpies dels xiquets i xiquetes, d'aquestes que fan que pel motiu més insignificant surten llàgrimes per omplir tot un mar.

Simpàtiques il·lustracions amb molt d'humor!


dijous, 19 de maig del 2011

El Balancín, revista de còmic i il·lustració

Us recomanem la lectura de la revista El Balancín (n. 6), editada amb motiu de l'últim Salón del Cómic y Manga de Getxo.

Un catàleg molt interessant per veure que estan fent els il·lustradors bascs. Si punxem damunt de la imatge ho podem veure més gran.

Finestres de l'ànima, de Nicoletta Tomas Carabia / Ventanas del alma, de Nicoletta Tomas Caravia / Windows of the soul, Nicoletta Tomas CarabiaL'artista Nicoletta Tomas Caravia té una sèrie d'il·lustracions agrupades sota el títol Las ventanas del alma, on veiem diferents rostres assomant el cap per entre els marcs de les finestres; però els més curiós és que la mirada a la pintura es fa de fora a dins, així és com si en cada il·lustració poguérem veure o escorcollar l'ànima dels personatges en un moment determinat.

La sensació que ens transmet és com si fórem voyeurs, cabussant-se dins dels sentiments dels personatges sense permís. Ens fa sentir un cert desassossec. Molt originals i belles il·lustracions. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...