dissabte, 18 de setembre del 2010

Les il·lustracions de Tran Nguyen: cada imatge un text / Las ilustraciones de Tran NguyenSón bellíssimes les il·lustracions de la jove artista Tran Nguyen. Estan plenes d'imaginació i de detalls que ens van passejar la mirada gaudint del traç del dibuix i recrear-se en el color. Imatges poètiques. És un nou descobriment, que ens ha encantat, i que volem compartir amb tots vosaltres. Fantàstica!

De cadascuna de les seues ilu·lustracions podriem inventar-se tota una narració. Us animeu? Per exemple, cada alumne tria la imatge que més li agrada o el motive i escriure una breu narració  -dos o tres línies- o poesia sobre ella. Després podem fer una exposició a classe de les imatges i els textos. Si ho feu ens agradaria que ens ho enviareu.


divendres, 17 de setembre del 2010

Les il·lustracions de Marieloes Reek / Las ilustraciones de Marieloes Reek


Les il·lustracions de Marieloes Reek  no ens deixen mai indiferents; tal vegada siga per la mirada dels personatges, per la seua actitud, el dibuix de les mans, els colors que empra., la textura... o tal vegada siga, justament, per tot el conjunt. Què us sembla?Colorant dibuixos / Coloreando dibujos


En Kidopoo podeu trobar un grapat de dibuixos per a pintar i entretenir-se en aquestes vesprades en que ja hem començat el curs, però encara tenim les vesprades lliures. Sobretot és interessant per al més menudets. Els dibuixos no són molt originals, però si són divertit. Podem pintar directament i, després, imprimir-ho, o imprimir-ho i pintar-ho en suport paper.

Els dibuixos estan classificats per temes: animals, aliments, esports, lletres, estacions de l'any, circ, etc... També ens poden venir molt bé per a classe.

Doneu-li una ullada!

dimecres, 15 de setembre del 2010

1r. Concurs d'Il·lustració Proa Espais / I Concurso de Ilustración Proa Espais


La llibreria Proa Espais, amb el patrocini de Fundació Enciclopèdia Catalana, convoca el primer Concurs d’Il·lustració Proa Espais. La voluntat d'aquesta convocatòria és impulsar projectes d'il·lustració com a disciplina estretament vinculada al món del llibre.

Bases:

1.- El concurs és obert a qualsevol il·lustrador.

2.- Les il·lustracions presentades s'hauran de basar en el text que es proposa a continuació:

Va entrar en un bosc espès, s'hi va endinsar fins al mig sense seguir cap camí marcat i es va asseure en una clapa molsuda sota un roure immens. No hi bufava ni un bri d’aire; la calor mortal del migdia fins i tot havia fet callar els cants dels ocells. La natura estava immergida en un èxtasi silenciós, només trencat pel martelleig ocasional i llunyà del pigot, i això encara feia el silenci més penetrant i la sensació de solitud més fonda. L’ànima del noi s’ofegava en una profunda malenconia, els seus sentiments s’adeien perfectament amb els encontorns. Va estar molta estona assegut amb els colzes sobre els genolls, la barbeta entre les mans, capficat. Li semblava que la vida era, al capdavall, una molèstia, i Déu n’hi do el que envejava Jimmy Hodges, mort recentment. Devia ser molt agradable, pensava, jeure, endormiscar-se i somiar per sempre, per sempre, amb el vent que xiuxiuejava entre els arbres i acaronava l’herba i les flors de la tomba, sense res que li importés ni res que l’amoïnés, per sempre mai més.

Les aventures de Tom Sawyer, de Mark Twain. Traducció de Maria Antonia Oliver. La Galera

3.-El concurs accepta tota mena de tècniques i estils.

4.-Les il·lustracions han de ser originals i inèdites.

5.-Els participants hauran de presentar dins un sobre:

- Una il·lustració en format Din A3 basada en el text citat.
- Un full amb el pseudònim i un número de telèfon de contacte.
- Un sobre tancat que contingui les dades personals (nom i cognoms, adreça, telèfon i adreça electrònica) i un currículum.

6.-El material sol·licitat s’haurà de fer arribar a la llibreria Proa Espais abans del 30 de novembre.

7.-El resultat del concurs es farà públic la primera quinzena de novembre, a la pàgina web www.llibres.cat  

8.-Al guanyador o guanyadora l’editorial La Galera li proposarà un projecte editorial remunerat per a l’any 2011-2012, segons els estàndars de l’editorial.

9.- Els deu projectes finalistes s’exposaran a la llibreria Proa Espais al febrer del 2011.

10.-Composició del jurat: Iolanda Batallé, Xavier Blanch, Agustín Comotto, Sergi Mariñosa Plaza i Olga Federico.

11.- Les bases les trobareu penjades al web www.llibres.cat

La il·lustració és d'Alberto Godoy.

Les il·lustracions de David Galchutt /The illustrations of David Galchutt


Les il·lustracions de David Galchutt destaquen pel color, que porta un cert barroquisme visual. La vestimenta dels seus personatges i la textura dels teixits, la decoració, contrasta amb l'estilització dels rostres i figures, un contrast de gran bellesa. Em recorda a certes pintures russes, ta vegada siga pel toc d'orientalisme -incloent els ulls esquinçats- i la gama de colors. Ens agrada!dimarts, 14 de setembre del 2010

La escuela secreta de Nasreen / L'escola secreta de la Nasrin: llibre sobre l'educació de les xiquetes en Afganistan


Volem començar el curs escolar ampliant els llibres de la biblioteca, augmentant, diversificant i il·lustrant. Trobar-se amb novetats sempre és agradable i estimulador. Hui us volem recomanar un àlbum il·lustrat, acabat d'editar per Juventud, La escuela secreta de Nasreen / L'escola secreta de la Nasrin (està editat en castellà i català) que ens narra la dificultad que tenen moltes xiquetes en el món en rebre escolarització.

El llibre és de Jeanette Winter i ens narra la història de Nasrim, una xiqueta que viu a l’Afganistan quan els talibans pugen al poder. Amb el govern dels talibans les xiquetes no poden escolaritzar-se. Després de veure la seua família destruïda, la seua àvia decideix portar-la a una escola secreta, on van altres xiquetes com ella i on podrà descobrir un nou món de coneixements i compartir-los amb altres companyes.

Un llibre molt interessant que ens ajuda a obrir els ulls sobre la situació discriminatòria de les xiquetes i les dones en alguns països. Un llibre que denuncia, que mostra una realitat encara vigent, malauradament, que ens ajuda a conversar. La història està basada en una xiqueta real. Les il·lustracions de Jeanette Winter ens ajuden a comprendre i apropar-nos a aquesta realitat. Recordem que Winter és també l'autora de La bibliotecària de Bàssora, un llibre imprescindible en totes les biblioteques.

Molt recomanable!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...