dissabte, 4 de maig del 2019

Un telèfon mòbil als contes clàssics / Un teléfono móvil en los cuentos clásicos / A mobile phone in classic tales


Els telèfons mòbils i les xarxes socials s'han colat al món dels contes, sobretot entre les princeses. Però si fins i tot la Caputxeta i el llop s'envien whatsapps! La Bella Dorment s'ha quedat sense bateria, Blancaneus passa d'arreglar la casa i està súper enganxada, el príncep en lloc de rescatar a Rapunzel passa el temps enviant-li likes, la Ventafocs perd la sabateta de cristall mentre el príncep la grava per pujar-ho ha YouTube, el gripau ja no rep besades de la princesa perquè està molt ocupada fent-li fotos. No és un pèsol el que no deixa dormir a l'altra princesa, és que es passa les nits xatejant amb les seues amigues i escorcollant el Facebook.

Ai!!! Els contes ja no són el que eren des de que els mòbils s'han difós al seu país. Què penseu? Són unes il·lustracions de Beatrix Papp i que podem fer servir com activitat per a classe: cóm canviarien els contes si els mòbils s'introduïren als contes populars?







divendres, 3 de maig del 2019

Dona ocell / Mujer pájaro / Woman bird


Dona i ocell, dona ocell... 
Fantasia amb ales.
(il·lustració de Demelsa Haughton)

Il·lustracions de Sam Chivers: la ciència protagonista


Sam Chivers il·lustra la ciència amb una clara influència en els còmics i l'art de ficció dels anys 1970 i 1980. La seua obra gràfica està centrada en la creació d'il·lustracions surrealistes i de ciència ficció. Com ell mateix indica, sovint explora la relació entre la ciència i el món natural.















dijous, 2 de maig del 2019

Temps per a nosaltres / Tiempo para nosotras / Time for us


Multitarea o multidescans... depèn del temps
que dediquem cada dia a la nostra atenció personal.
Cada dia hem de tenir un temps per a nosaltres,
però sense passar-se'n.
La familia, els amics, els companys... també ens necessiten.
(il·lustració d'Einat Tsarfati)

1, 2, 3... 15 papallones / 1, 2, 3... 15 mariposas / 1, 2, 3... 15 butterflies

Il·lustració d'Alessandro Gottardo

Una papallona, vola que vola, vola volant tot buscant... a una altra papallona, que vola i vola... Ací tenim aquestes papallones voladores, cadascuna d'elles d'un/a il·lustrador/a diferents i amb una bellesa ben particular i especial.

Il·lustració de Daniela Giarratana

Il·lustració de Jenny Meilihove

Il·lustració de Noji Mikiko

Il·lustració d'Antoana Oreski

Il·lustració d'Evangelina Prieto

Il·lustració d'Héctor Borlasca

Il·lustració de Barry Fitzgerald

Il·lustració de Mila Marquis

Il·lustració de Pamela Hill

Il·lustració de Rosa María Curtó

Il·lustració de Marie Desbons

Il·lustració de Lisa Aisato

Il·lustració de Leila Zafar

Il·lustració de Cristina Losantos

dimecres, 1 de maig del 2019

Il·lustracion amb objectes de Nicolas Francescon


Partint d'un objecte es crea tota una il·lustració, però de vegades és creada la il·lustració quan s'inclou l'objecte. Siga com siga els resultats són sempre sorprenents. Per exemple, mireu aquestes il·lustracions de Nicolas Francescon en les que la fruita i les verdures cobren un gran protagonisme dins de la pròpia il·lustració. Objectes i ilustració... un tàndem interessant.







1 de Maig, Dia Internacional dels Treballadors / 1 de Mayo, Día Internacional de los trabajadores / May 1, International Workers' Day


Fiquuem-li color a aquest dia tan important 
Dia del Treball, que s'escolte la nostra veu.
(il·lustració d'Irena Freitas)

dimarts, 30 d’abril del 2019

Clara Campoamor: 10 il·lustracions i 1 llibre / Clara Campoamor: 10 ilustraciones y 1 libro / Clara Campoamor: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Mercedes deBellard

Hui, en 10 il·lustracions i 1 llibre, volem compartir amb vosaltres les imatges d'una gran dona, Clara Campoamor. Gràcies a ella i la seua lluita les dones vàrem aconseguir poder votar al nostre país. Va morir a l'exili, tal dia com hui a 1971, fora del seu estimat país, Mai l'oblidarem.

Clara Campoamor: 10 il·lustracions i un llibre
Clara Campoamor: 10 il·lustraciones y un libro
Clara Campoamor: 10 illustrations and a book

Il·lustració d'Helena Pérez García

Il·lustració d'Adelaida Pérez Santos

Il·lustració de Cuca Nacher

Il·lustració d'Aitana Pérez

Il·lustració de Raquel Díaz Reguera

Il·lustració d'Elisabet MC 

Il·lustració de Leire Martin Curto

Il·lustració de ReginART

Il·lustració d'Ana Juan


Raquel Díaz Reguera és l'autora de Clara Campoamor. El primer voto de la mujer, un llibre molt interessant que edita NubeOcho. Clara, des de ben menudeta era una dona encuriosida, de mirada gran i ben observadora. Anava al col·le com la resta de xiquetes, separadament dels xiquets, i reben una educació ben diferenciada per sexe. Ben aviat se n'adona del escaient paper social de la dona i no ho compren. Per tal de lluitar pels seus dret es fa advocada i finalment aconsegueix, a l'any 1931, el dret de votar per a les dones a Espanya.

Una gran dona, valenta i lluitadora, que no devem oblidar. Una biografia molt recomanable per a tenir a les biblioteques i a casa. Amb unes detalls il·lustratius històrics molt acurats i un excel·lent apropament al món infantil de conceptes tan importants com sufragi universal, vot, democràcia, etc.

Al final del llibre hi ha un codi QR que ens proporciona una sèrie d'activitats si més informació sobre aquest moment històric.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...