dissabte, 5 de novembre del 2011

Poder i felicitat / Poder y felicidad / Power and happiness


La felicitat res té a veure amb el poder.
Els prínceps van en carruatge i no semblen molt contents.
Què serà dels finals dels contes clàssics?

(il·lustració d'Ana Juan)

La imaginació poètica en les il·lustracions d'Anna Silivonchik

Menjar amb color, fantasia i bona companyia

Des de fa temps anem seguint les il·lustracions d'Anna Silivonchik i ja hem ficat alguna il·lustració al blog, però hui us volem regalar amb un tastet més gran del que fa aquesta artista russa. Què us sembla?


divendres, 4 de novembre del 2011

Llapis per il·lustrar i crear / Lápices para ilustrar i crear / Pencils to illustrate and createEls llapis de colors són una eina fonamental per als il·lustradors, és evident. Però hui us presentem unes il·lustracions que utilitzen els llapis d'una manera diferent al que estem acostumats.

Ghostpatrol  il·lustra agafant com a suport els propis llapis. Molt Original.

Però amb els llapis també podem fer punta i els resultat és...el que fa Kyle Bean:O agafem les ceres de colors i fem muntatges sorprenents, com fa  Herb Williams:

O fer autèntiques escultures en la punta del llapis, com fa Dalton Ghetti:
I les escultures fetes per Jennifer Maestre:
Diccionarioloco, d'Emilio Urberuaga: proposta d'activitat per fer el nostre Diccionariboig

Diccionarioloco / Diccionariboig


De diccionaris hi ha de molts tipus, però no hi solen abundar els diccionaris personals il·lustrats que barregen l'originalitat, l'enginy i l'humor. Emilio Urberuaga va editar, allà per les darreries del segle XX, un diccionari molt personal, en el suplement de El País infantil: Diccionarioloco. Hem arreplegat aquestes vinyetes i amb totes elles hem fet un muntatge per a que gaudiu de la seua lectura igual que nosaltres (per cert, no hem pogut localitzar la lletra "n").

Seria una activitat molt divertida realitzar un diccionario il·lustrat com aquest, amb molta invenció i creativitat. Podem agafar un tema, per exemple "coses que ens encantarien si existiren", redefinicions d'objectes que trobem a l'escola, un bestiari fantàstic, etc. Segur que entre tota la classe se us acudeix un grapat d'idees per a crear aquest nou diccionari. Podem dividir per parelles la classe i repartir les lletres. Una vegada realitzat seria força interessant que ho pujareu a la web i ho compartireu.

Animeu-se! Un diccionariboig... que divertit! Una altra manera de escriure i il·lustrar en l'escola.

Volem aprofitar per felicitar públicament a Emilio Urberuaga per ser el guardonat amb el Premio de Ilustración 2011. Emilio és una gran persona (tinc l'honor de conèixer'l personalment) i un il·lustrador excel·lent, de fama internacional.


dijous, 3 de novembre del 2011

Dones amb ulleres / Mujeres con gafas / Women with glasses


Guapes, interessants, simpàtiques... dones amb ulleres
(il·lustració de Jenny Meilihove)

Les il·lustracions de Rofusz Kinga


Cada il·lustrador/a té la seua personalitat artística, però hi ha il·lustradors que deixen en la seua obra una empremta especial, molt particular, com Rofusz Kinga. Imaginació entre colors i animals junt a una excel·lent tècnica. Molt original. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...