dissabte, 8 de maig del 2010

Barret o serp? / Sombrero o serpiente?


Aquesta il·lustració és de Lois Loo, però... a quina il·lustració s'assembla d'un superfamós llibre infantil? Sabeu de quin llibre es tracta? Tot un clàssic en una versió diferent.

dijous, 6 de maig del 2010

FICOMIC 2010 i III Jornades: El cómic una herramienta pedagógica


Des de hui i fins el 9 de maig podem gaudir en Barcelona de FICOMIC, el 28 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, un dels més importants que es celebren. Podem aprofitar el proper fcap de setmana per a donar-se un tomb i estar a la última del que està coent-se al món del còmic. Per cert, regalen un còmic amb l'entrada.

El Saló del Cómic ha arrancat amb l'esposició iPuta guerra, en Badalona -sala d'exposicions El Refugi-, de Tardi i Jean-Pierre Verney.

A la seua web podem consultar quin són aquest any el autors, les exposicions, les activitats que es realitzen, el premis que es concedeixen i els expositors. Aquesta vesprada es celebren, dins del seu entorn, les III Jornades: El cómic, una herramienta pedagógica 2010:

17.00h. El cómic y los alumnos con discapacidades intelectuales: Miguel Gallardo.

18.00h. De los cómics a la educación, la experiencia en el aula: Rubén González

19.00h. Anna Frank a través del cómic. Julia Suzanna Sarbo y Juan Parra Martí de la Fundación Ana Frank.

Si teniu oportunitat no s'ho podeu perdre! El cartell d'aquesta convocatòria és d'Ana Miralles, primera dona premiada en aquest Saló- a l'any 2009-.

Ciència, imaginació i creativitat: Les il·lustracions de Leah Palmer Preiss


Entre la imaginació i la ciència: les il·lustracions de Leah Palmer Preiss són original, curioses, tot mesclant la part de dibuix científic amb la seua pròpia visió de la natura. Semblen imatges d'un naturalista, un quadern de camp, d'aquest que al segles XIX i XIX, principalment, van proliferar (per cert, són autèntiques obres d'art).

Ens sembla molt interessant!dimecres, 5 de maig del 2010

La sensibilitat en les il·lustracions de Mercedes de la Jara


Ens agrada la sensibilitat que transmeten les il·lustracions de Mercedes de la Jara. Ho aconsegueix, principalment per les tonalitats de colors que utilitza i perquè el personatges que apareixen en les il·lustracions són menudets, com atrapats pel gran ambient que els envolta. Solitud, tendresa, curiositat, esperança... cada una de les il·lustracions és tot un món en un moment donat; cada il·lustració amaga tota una història que la mirada del lector anirà descobrint.Insectes fitxats: / Insectos fichados

Il·lustració de Martin Lowe

Què us imagineu que hauran fet per a ser fitxats en aquesta foto policial? Seran un trio d'insectes malefactors? Serà una banda de xupòpters? Què penseu vosaltres?

dimarts, 4 de maig del 2010

Com viuen els animals de la granja: il·lustracions de Rob Scotton


A la granja els animals viuen seguint la mateixa manera de viure les persones, o al menys açò ho fan els animals il·lustrats per Rob Scotton: la dutxa, el dinar, el passeig, l'esplai, la festa, etc. Un antropomorfisme il·lustrat excel·lent. Podem gaudir de les seues obres Russell el borrego i Russell y el tesoro perdido (Ed. Alfaguara).

dilluns, 3 de maig del 2010

Els herois del còmic en versió picassiana: Mike Esparza


Dins del món del còmic hi ha personatges que són ja universals. Però ara us presentem la versió picassiana d'aquests herois de les vinyetes en les pintures del il·lustrador i fotògraf Mike Esparza. Què us semblen?
diumenge, 2 de maig del 2010

La mere aux têtards / La madre en los renacuajos / La mare en els capgrossos: curtmetratge


Us recomanem que li doneu una ullada al curtmetratge animat La mare aux têtards, que podreu veure punxant ací (podem veure el vídeo si cliclem damunt de "pilote"). Una delícia de vídeo.

La primavera al nostre interior / La primavera en nuestro interior

Es vestim de primavera / Nos vestimos de primavera (il·lustrador?)

El camp és la llar de la primavera i el nostre / El campo es el hogar de la primavera y el nuestro, il·lustració d'Ale Balanzario


La primavera ens ompli / La primavera nos llena, il·lustració de Kate Taylor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...