dissabte, 27 de maig del 2017

Aducció / Abducción / Abduction


Seguirà la vaca el laberint per pujar a l'ovni?
Abducció vaqueril.
(il·lustració d'Evertoons)

Metamorfosi / Metamorfosis / Metamorphosis


Metamorfosi, primavera, fugacitat del temps. Quina meravella la que es produeix amb els procés de la metamorfosi. Un canvi natural que ens meravella. Són i no són, està però molt a dintre, de terra al cel. És la fugacitat del canvi, la bella transformació. Això és el que il·lustra l'artista Intelaq Mohammed Ali.
divendres, 26 de maig del 2017

Periode d'examens / Periodo de examenes / Examination period


Què horror! Comença l'época dels examens!
(il·lustració de Sachiko Yoshikawa)

Elefants: 10 il·lustracions i 1 llibre / Elefantes: 10 ilustraciones y 1 libro / Elephants: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Briony May Smith

En aquest apartat de 10 ilustracions i un llibre, hui anem a xerrar dels elefants. Ens encanten quests animals tan grans i a la vegada tan tendres. Animals salvatges que estan en perill d'extinció degut a la gran valia dels seus ullals. No devem de permetre que desapareguen. 

Hem seleccionat un grapat d'il·lustracions, amb pinzellades des de la trompa, per a que gaudiu d'ells per mig de l'art. Us encantaran.

Elefants: 10 il·lustracions i un llibre
Elefantes: 10 ilustraciones y un libro
Elephants: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Charles Champeau

Il·lustració de Moni Perez

Il·lustració de Jimmy Liao

Il·lustració de Jo y Dylan

Il·lustració de José Rosero

Il·lustració de Marcela Calderón

Il·lustració de Lim Heng Swe

Il·lustració de Maral Sassouni

Il·lustració de Matias Trillo


No tothom té de mascota un gat o un gos o una tortuga o un peix o... els animals que acostumen a tenir a casa. Per exemple, al llibre Prohibida la entrada a los elefantes / Prohibida l'entrada als elefants, de Lisa Mantchev, amb il·lustracions de Taeeun Yoo, editat per Blume, es trobem...

El problema que té adoptar un elefantet com animal de companyia 
és que la gent no ho veu amb bons ulls.

Per això quan en el Dia de les Mascotes no el deixen passar amb el seu elefant al Club de les Mascotes. El xiquet es solidaritza amb l'animal, el seu amic, i se'n va tot enutjat -perquè als amics no se'ls deu abandonar mai-. Va trobant pel camí de tornada a casa a altres xiquets/es que també tenen per mascota animals que no són habituals i junts formen un club nou on tothom és acceptat, xiquets/es i animals. 

Un llibre deliciós que ressalta el lligam que es crea entre un xiquet i la seua mascota; que ens parla de l'amistat i la diferència, de la tolerància i el bon conviure. Tot... per un elefant.

Un llibre molt recomanable en el que les il·lustracions de Taeeun Yoo ens fan entendrir i crea una total empatia amb la parella del xiquet i l'elefantet. Superxulo!
dimecres, 24 de maig del 2017

Roses roges / Rosas rojas / Red roses


Flaires de primavera, perfum de roses.
Roig sobre blanc.
(il·lustració de Tonya Engel)

Lectores... en primavera / Lectoras... en primavera / Women readers... in the spring


Amb el sol de la primavera abelleix sortir al pati, al carrer, al camp, al jardí i llegir; obrir les finestres de casa i deixar que la llum empleni les pàgines del llibre. Llegir i gaudir de noves històries, descobrir nous autors, rellegir als clàssics. Això és el que estan fent totes aquestes dones lectores que il·lustra David Hettinger.

I vosaltres, què esteu llegint?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...