dimecres, 11 de juny del 2008

Foment de la lectura per als pares en la Fira del Llibre de València

 
Família lectora (il·lustració de Mouni Feddag)
 
Fa poc temps, el mes passat, vaig tindre el plaer d'estar invitada a compartir espai i temps amb un grup de professionals per a xerrar sobre el foment de la lectura en família, un tema que des de fa molts anys ens interessa i del que hem treballat des de la Biblioteca de Cocentaina.

L' Escola de Pares i Mestres per la Lectura, va tindre lloc a la Fira del Llibre de València, i es varen realitzar una sèrie de conferències i tallers sobre la importància de llegir en casa.

Que els xiquets descobresquen el plaer de llegir. És l'objectiu d'un cicle de sis conferències que, dins la Fira del Llibre de València, ha organitzat l'Associació d'Editors del País Valencià, convocat conjuntament amb FAPA València i el CEFIRE de València i coordinat per la professora Gemma Lluch de la Universitat de València.
Les conferències i tallers podem ara llegir-los, en format pdf. -a més de visualitzar els vídeos-. Ens pareix molt bona idea la d'aprofitar les NT i internet per a difondre una tasca interessant per a pares, educadors, bibliotecaris... que, una vegada realitzada in situ pot entaranynar-se per la xarxa.
Els pares a la biblioteca, M. Dolores Insa Ribelles (Sàlvia)
El còmic és lectura?, Olalla Hernández Ranz
Llegir llibres, llegir pantalles., Jesús Martín-Barbero
Llibres recomanats per edats, llibres molt interessants, de 0 a 14 anys, ben seleccionats per a difondre la lectura. Aquestes recomanacions ens pareixen molt profitoses, perquè moltes vegades es parla de lectura sense difondre els llibres -estranys, però cert-. Pense que cal orientar als pares, doncs els xiquets no naixen amb un manual sota el braç. Acudir a les llibreries especialitzades, a les biblioteques, als mestres és el millor i més segur camí per a que els pares fomenten des de casa l'hàbit lector.


(il·lustració de Claudia Venturini)Trobe que aquestes activitats monogràfiques sobre el foment lector en família són bàsiques en les fires de llibres, doncs complementen les activitats lúdiques d'animació lectora que es solen realitzar. Formar als pares és fonamental per a difondre la lectura entre els xiquets i xiquetes. Aplaudim la iniciativa dels organitzadors de la Fira del Llibre de València i agraïm que hagen comptat amb la meua l'humil col·laboració.


Us aconsellem que li doneu una llarga i intensiva mirada a aquest material; us pot ser força profitós als pares i als mestres en la vostra comunicació amb els pares. L'estiu ja està al girar el cantó (si la pluja el deixa entrar) i hi ha molts xiquets que al llarg de totes les vacances no lligen cap llibre ¿? Aprofitem l'estiu per a gaudir de la lectura i encara millor si la compartim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...