divendres, 7 de febrer del 2014

Càmera en mà: il·lustracions de Charlie Terrell / Cámara en mano / Camera in hand: Illustrations Charlie Terrell


Aprofitem el diumenge per a fotografiar el nostre entorn. La vida en un clic. En aquestes il·lustracions són les pròpies fotógrafes les que han estat il·lustrades, càmera en mà. Bellíssimes i originals il·lustracions de Charlie Terrell, sempre interessant en la seua proposta gràfica.


dimecres, 5 de febrer del 2014

Projecció del subconscient / Proyección del subconsciente / Screening of the subconscious


La imaginació no té límits.
L'ombra projecta el subconscient.
(il·lustració d'Esther Gómez Madrid)

Lectors anònims: il·lustracions de Juliano Lopes / Lectores anónimos: ilustraciones de Juliano Lopes / Anonymous readers: Juliano Lopes Illustrations


Els escriptors són els creadors dels llibres, però una vegada que aquests estan editats els llibres passen a ser propietat dels lectors. Cada llibre té els seus lectors i les seues lectures, ben difrents. Lectors anònims que poblen els carrers i les biblioteques, que lligen sense aturar-se, que sempre porten un llibre al damunt. Lectors i lectores, grans i menuts... un grup molt ampli de gent que il·lustra l'artista brasiler Juliano Lopes. Són els lectors els protagonistes, és el llibre l'objecte desitjat, és la lectura la que ens uneix. Som lectores i lectors anònims.
dimarts, 4 de febrer del 2014

Llibres infantils sobre el càncer / Libros infantiles sobre el cáncer


Hui celebrem el Dia Mundial Contra el Cáncer i des d'aquest raconet volem aprofitar per a recomanar-vos uns quants llibres que tracten el tema d'una manera molt sensible -que no sensiblera- i interessant. És un tema que està candent, malauradament cada vegada més escampant, i del que no cal refugir. Capbussar-se en un forat per no veure'l no fa que desaparega. Els xiquets i majors pateixen càncer i el que cal fer és donar una visió positiva, esperançadora, tendra i carinyosa. Hi ha diferents llibres que tracten aquest tema i hem fet una selecció, adreáda a diferents edats lectores, però tots els llibres molt interessants des del punt de vista del tractament del tema, l'originalitat de l'enfoque, les seues il·lustracions i l'empatia que crea amb els lectors. 

Vaja des d'ací el nostre recolzament moral a tots i totes les malaltes i als seus familiars. Estem contra les retallades que s'han produït en la investigació per lluitar contra la malaltia. La inversió en investigació científica és una aposta segura pel nostre present -pel de tants malalts- i pel futur.

Passem amb les recomanacions:

-Irene Aparici Martín / Mónica Carretero, il. Mamá se va a la guerra. Editorial Cuentos de Luz. Una reina té càncer i  lluita per sortir de la malaltia amb totes les seues forçes.  La història fa una metàfora entre el cos humà i el seu regne. Molt interessant i il·lustrativament meravellós.

-Rebeka Elizegi. Una flor de recanvi per a la mare / Una flor de repuesto para mamá. Editorial Takatuka
Cóm es viu en família el procés del càncer en el pit de la mare, sota la mirada de un xiquet. Un llibre superinteressant, ple de color, alegria i esperança.-Joaquim Carbó. La gorra. Editorial La Galera. Catalina torna a casa després d'haver estat uns mesos a l'hospital per culpa del càncer que pateix. Té moltes ganes de tornar a classe amb els seus companys, però ara està pelada i li preocupa el què pensaran els seus companys i la senyoreta Vicenta.


-Paulina Vergés de Echenique. Berta reune fuerzas para afrontar el cáncer. Editorial Sirpus. Berta plora a tota hora: está molt trista, li cauen els cabells, sempre està a l'hospital. És que Berta és una xiqueta que té càncer. Un llibre que crea una empatia immediata amb allò que li ocorreix a Berta. Un llibre ple d'esperança on els colors van simbolitzant els diferents estats d'ànim de Berta.


-Maria José Díaz. Pídeme un deseo antes de dormir. Edició a càrrec de la Fundació Josep Carreras. 14 contes difrents, cadascun d'ells il·lustrat per un artista i en cada història els protagonistes són xiquetes i xiquets amb càncer i les seues famílies. Interessant i molt compromés. -Charles M. Schulz. ¿Por qué, Carlitos, por qué? / Per què, Charlie Brown, per qué?. Editorial Bruño. Quan Janice cau malalta de leucèmia cada membre de la colla de Snoopy no sap com reaccionar, ni com tractar-la. Al final tots junts ajuden a Janice a combatre la malaltia amb naturalitat i molta tendresa.


-El viaje del polizón. Editorial Sueños de papel. 25 escriptors escriuen diferents històries, il·lustrades per 25 artistes on la imaginació i la fantasia tenen tot el poder. Un llibre solidari.


-Concha de la Hoz Fernández / Pieruz. Tiempo para más cuentos. Editorial Pintar Pintar. Una història que ens sorpren per la seua força, sinceritat i originalitat a l'hora de tractar la malaltia del càncer. Una mare comparteix temps de contes i complicitat amb les seues filles, mentre elles acaricien la seua llarga melena rubia, però un dia tot canvia: la mare està malalta i elles viuen a casa dels tios on no hi ha contes ni temps de lectura compartida. La tornada a casa és meravellosa doncs la mare no té cabells però té molt de temps per a contar i compartir contes.

L'Associacio Espanyola Contra el Càncer -AECC- té a la seua web una sèrie de contes / cuentos adreçats als xiquets que il·lustren el procés de la malaltia, el seu coneixement i prevenció. 

---------

Sobre el llibre La gorra, de Joaquim Carbó, un grup d'il·lustradors catalans varen realitzar una exposició-homenatge a aquest escriptor. Us fiquem algunes de les il·lustracions exposades:

Il·lustració de Manuela Gerosa

Il·lustració d'Anna Araus

Il·lustració d'Anita Cafano

Il·lustració de Gemma Mercader

Il·lustració de Glòria Langreo

Il·lustració de Maria Tarragó

IL·lustració d'Antònia Bonell

Il·lustració e Marketa Smetanova

Il·lustració de Josep Torres

Esquis i esquiadors, il·lustracions / Esquis y esquiadores, ilustraciones / Ski and skiers, illustrations

Il·lustració de Vadim Gannenko

A mal temps bona cara. Podem aprofitar la gran quantitat de neu que hi ha per a esquiar. Fem esport i s'escalfem... zuuuuuuum... quin plaer!

Il·lustració de Francesca Chessa

Il·lustració de Deborah Melmon

Il·lustració de Diana Toledano

Il·lustració de François Ruyer

Il·lustració de Paula Pertile

Il·lustració d'Elvira Pyrkova

Il·lustració de Nata Metlukh

Il·lustració de Katarina Ilkovicova

Il·lustració de Robert Wagt

Il·lustració de Krista Hamrik

Il·lustració de Virpi Pekkalan

Il·lustració d'Oz

Il·lustració de Native Vermont

Il·lustració de Julie Paschkis

Il·lustració de Miks Valdbergs

Il·lustració de Kristiina Louhi

Il·lustració d'Anna Silivonchik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...