divendres, 2 de maig del 2014

Les il·lustracions d'Alice Lin


Són especialment boniques i originals les il·lustracions d'Alice Lin, artista xinesa. Dins del seu surrealisme hi ha molts detalls que fan referència a la natura, base de la vida. Encantadores!

Mamàs en la LIJ i en la història de l'art / Mamás en la LIJ y en la historia del arte / Moms at LIJ and art history /


Dins dels diferents taulells que la Biblioteca de Cocentaina té en Pinterest, hi ha dos dels que anem a xerrar perquè us poden interessar la seua consulta degut a la proximitat del dia de la mare. 

El primer d'ells conté un grapat de llibres de la literatura infantil i juvenil en les que la protagonista principal és la mare. Hi ha llibres de tot tipus, amb visions ben diferents de la mare, adreçats a diferents grups d'edat. Molts autors, il·lustradors i editorials que ens mostren a la mare i la relació que tenen amb els seus fills i com aquests veuen a les seues mamàs, unes vegades com el centre del seu cor i altres com la persona a la mes odien. Tots aquests llibres i les seues dades bibliogràfiques les podeu consultar en Mamás en la literatura infantil / Mares en la literatura infantil.

Ja sabeu que els taulells de Pinterest van augmentant, poc a poc, així que esta bibliografia sobre les mamàs en la LIJ anirà creixent. Ens agradaria que els llibres que conegau, que no estiguen al taulell,  ens els recomanareu i així entre tots compartirem i farem més gran la bibliografia.


Un altre dels taulells, Moms readers in art history / Mamas lectoras en el arte, presenta diferents pintures en les que la mare està llegint o escoltant la lectura dels seus fills/es. La lectura com eix d'unió i sentiment matern-filial. Artistes famosos i altres no tan coneguts que al llarg de la història de l'art han retractat aquests moments tan íntims i lectors.

Un xicotet homenatge a totes les mamàs del món. Lectura i art units amb les mares i fills/es.

dijous, 1 de maig del 2014

Primer de Maig, Dia Internacional dels Treballadors: il·lustracions / Primero de Mayo, Día Internacional de los trabajadores: ilustraciones /May Day, International Workers' Day: illustrations

Il quarto stato, versió il·lustrada de SenzaQualità

Una de les pintures més famoses que fan referència al dia 1 de maig, Primer de Maig -Dia Internacional dels Treballadors,  és El quart estat - Il quarto stato, de Giuseppe Pellizza de Volpedo. Hui volem celebrar esta festa del treball mostrant diferents versions il·lustrades d'aquesta pintura. Totes interessants i algunes d'elles ens fan pensar en el per què de la versió i ens ajuda a reflexionar sobre l'estat actual dels treballadors i la contínua necessitat de lluitar i manifertar-se per aconseguir recuperar drets que en aquests últims anys hem anant perdent i aconseguir-ne altres que encara no hem tingut.

És un dia festiu, però devem d'actualitzar la càrrega reivindicativa; àdhuc està perdent-se el seu caràcter commemoratiu inicial.

Il quarto stato, versió il·lustrada d'Anna Godeassi

Il quarto stato, versió il·lustrada de M. Massari

Il quarto stato, versió il·lustrada de Marco Pece-Udronotto

Il quarto stato, de Giuseppe Pellizza de Volpedo

dimecres, 30 d’abril del 2014

Il·lustracions sobre la lactància: amamantant als fills / Ilustraciones sobre la lactancia: amamantando a los hijos / Illustrations breastfeeding: on giving children (1)

Il·lustració de Xi Pan

La lactància materna en un dels fets més bonics que hi ha. Crea una relació especial entre mares i fills que, mentre xuclen la llet, succionen també tot l'amor que una mare pot donar. Al llarg de la història han hagut moments en que ha estat poc "de moda", però des de sempre s'ha conegut la gran importància i beneficis -per a les mares i fills- d'alimentar als bebès amb llet materna i el lligam especial que en eixe moment s'estableix.

També la història de l'art ha pintat el moment d'alletar als nadons. Hem fet una selecció de diferents artistes, d'èpoques diferents, que segur us agradaran.

Il·lustració d'Aurelio Arteta

Il·lustració de Marie-Claude Altenburger

 Il·lustració de Pierre-Auguste Renoir

 Il·lustració d'Elin Danielson-Gambogi

 Il·lustració de Djordje Andrejević-Kun

Il·lustració de Gari Melchers

Il·lustració de Jean-Marie Deschamp

 Il·lustració de Mary Cassat

Il·lustració de Paul Gauguin

Il·lustració de Giovanni Giacometti

Il·lustració de Kitagawa Utamaro

Il·lustració de Tamara Lempicka

Il·lustració d'Elizabeth Builes

Il·lustració de Kuzma Petrov Vodkin

Il·lustració d'Henri Lebasque

dilluns, 28 d’abril del 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...