dissabte, 21 de novembre del 2009

Nomi Chi: femenina i/o feminista, il·lustracions des de Canadà


De vegades sembla que les il·lustracions i la violència solen ser més bé una parella que balla al sò del còmic que dels llibres il·lustrats, però no hi ha cap per què per fer-hi aquesta simbiosi. Bona prova ho tenim amb les il·lustracions de Nomi Chi, una artista canadenca que em sorpren per la bellesa d'unes imatges que són una interessant barreja entre el món femení, els animals i la violència.

Un tastet per obrir boca:


divendres, 20 de novembre del 2009

Llibres infantils: tardor, hivern, primavera, estiu / Libros infantiles: otoño, invierno, primavera, veranoLes estacions marquen el pas de l'any. El primer pas per a conèixer el nostre entorn és gaudint directament de la natura. A les ciutats és més difícil trobar els canvis estacionals. però els llibres d'informació ens poden ajudar. El contacte amb els llibres d'informació cal que el fem des de ben menudets i no esperar a fer ús d'ells sols per a realitzar tasques escolars.

L'editorial Anaya Infantil y Juvenil té quatre llibres sobre les estacions, amb unes atractives il·lustracions, de gran format, que són excel·lents per a informar-se sobre aquest tema:

-El libro del otoño -El libro del invierno -El libro de la primavera -El libro del verano

La seua autora és Rotraut Susanne Berner (1948, Stuttgart -Alemanya), una il·lustradora que ens recrea tot un món en cadascuna de les dobles pàgines dels llibres. Quatre llibres molt recomanables!dijous, 19 de novembre del 2009

Lauraballa, il·lustradora italiana


Lauraballa és una artista italiana amb molta imaginació, a més d'una estètica i empremta molt personal. Mireu aquestes il·lustracions i ho comprovareu.


dimarts, 17 de novembre del 2009

Lectura animal: il·lustracions d'animals llegint / ilustraciones de animales leyendo


Gallina lectora, de Marsha Gray Carrington

El fet de llegir, en les il·lustracions, va més enllà de les persones, també ho fan els animals. Són nombroses les il·lustracions on apareixen animals llegint. La lectura, un fet completament humà, traslladat al món animal.

Animals llegint / Animales leyendo / Animals reading / Animaux lisant / Leitura animal

Cocodril lector, d' Ivanke and Lola
Conill lector, d'Ursus Arctos

Ocell lector, de Raquel Marín

Gats, famolencs, llegint, de Valerie Barkely

dilluns, 16 de novembre del 2009

Fulles il·lustrades / Hojas il·lustradas: mòbils i targetes per a regalar als amics en la tardor


La tardor és sinònim de fulles seques. Fulles que volen al ball del vent i omplin el cel i la terra de colors. Us proposem fer una activitat senzilla, de les moltes manualitats que es poden fer amb les fulles seques dels arbres: donarem a triar als xiquets diferents models de fulles i cadascú triarà la que més li agrade. Després, sobre un foli o cartolina dibuixaran la seua forma o silueta i pintaran el seu interior dels colors que més els agrade de la tardor (es poden dibuixar i pintar a l'interior tot allò que vullguen). Passarem a retallar les fulles seguint la silueta i amb totes elles muntarem un mòbil que podem penjar en la classe. Si fem fulles il·lustrades de diferents tamanys encara serà més bonic el mòbil.

També podem fer targetes amb les fulles i als seu interior escriure algun poema (podem mirar un grapat de poemes de la tardor al blog de Poesia infantil i juvenil). Un magnífic regal il·lustrat per a la família o els amics. Proveu-ho.

Com a mostra del que la creativitat, la motivació, la imaginació i l'estètica poden crear us presentem aquestes magnífiques fulles, de Jenny Bowers. Senzilles, boniques i originals.diumenge, 15 de novembre del 2009

Adèu, ocells

Adèu, ocells, adèu... fins prompte, de Caid

Amb la tardor comença una gra emigració, la dels ocells, sempre buscant la calor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...