dissabte, 8 d’agost del 2009

Il·lustracions surrealistes de personatges femenins

Tang Yuehui


Us invitem a que doneu una mirada a l'exposició virtual que 20 il·lustradors diferents han realitzat en 20 Stunning Illustrations of Surreal Female Characters, de SixRevisions. Són vint imatges de dones que no et deixene indiferent, tot realitzat amb tècniques i estils ben variats. Cada il·lustració té el seu autor i l'enllaç a l'obra.
Un taste per a comprovar el que diem :


John Kearney
Andrea Bertaccini

divendres, 7 d’agost del 2009

El capitán que no recuerda su nombre: àlbum il·lustrat de Nicolai Troshinky

Hui us volem recomanar, per als bons lectors menudets -aquells que amb una sola imatge troben mil paraules en el seu bagul de la imaginació- i per als adults, un àlbum il·lustrat magnífic, tant per la seua narració textual com iconogràfica. Es tracta de El capitán que no recuerda su nombre, de Nicolai Troshinky, publicat per la valenciana editorial Tàndem.

Nicolai Troshinky naix a Moscú, però des de fa molt resideix a Madrid. Té unes il·lustracions molt bones, que podreu veure a la seua web i destaquem la seua gran sensibilitat acompanyada d'una tècnica impressionant. En realitat aquest àlbum il·lustrat és tot poesia, textual i iconogràfica.
El llibre és un cant a la dedicació al treball. Ens narra la història d'un vell capità de vaixell, un autèntic llop marí, que aplega a perdre el seu nom perquè tothom el crida "capità" i aquesta paraula condensa tota la seua vida, més que el nom propi.
Així comença:

El capitán es un hombre solitario. Lleva tantos años en el mar... que ha olvidado ya su nombre, porque todos le llaman «Capitán». Ha preguntado al Sol y a las gaviotas, a los narvales y al mar. Ni las estrellas ni los faros lo recuerdan,porque todos le llaman «Capitán».

Un llibre il·lustrat molt recomanable!


dijous, 6 d’agost del 2009

Collage Machine: per a jugar els xiquets a fer collages


Sempre es divevertit fer collages. Una activitat creativa i que presta, en aquests dies de vacances, a realitzar-se en família. Ja sabeu que per a fer un collage podem utilitzar tot tipus de material i que el seu contingut pot ser d'allò més variat.


Doncs també podem fer-ho en suport digital, amb un programari senzill: Collage Machine és el seu nom i està dins de la zona d'art infantil de la National Gallery. Podem fer amb objectes, imatges, formes, números... un collage com el que nosaltres hem fet dalt. El botons ens permeten triar, fer més grans o xicotes, moure, fer una trasparència, rotar... Després podem imprimir-ho, passar-ho a un programa com el "paint" i guardar-ho, o comartir-ho amb els amics per correu electrònic, o també passar-ho nosaltres després a format paper. Per al més menudets hi té la possibilitat de donar-li al botó "auto" i van generant-se diferents collages.
Hi ha una altra versió del mateix programari, el Collage Machine II, que fa el mateix que l'anterior, però que té altres formes i imatges.
Proveu-ho! Ja sabeu que aquests programaris són fantàstics per a iniciar als xiquets en les noves tecnologies i deixar que la seua creativitat vaja creixent.


dilluns, 3 d’agost del 2009

Fotografies de la Terra / Fotografias de la Tierra: art naturalLa fotografia és ciència, art i experiència. Introduir-la a l'hora de fomentar la creativitat artística dels xiquets i joves ens sembla fonamental.

La natura és, en si mateix, una imatge visual d'art canviant. I la Terra ens dona unes imatges assombroses! Mireu les fotografies d'Earth Observatory de la NASA: ciència i art. Pinzellades naturals que recreen la bellesa del nostre planeta.

Podriem fer un experiment amb els xiquets: ensenyar-los una d'aquests imatges i que ens responguen que és el que s'imaginen que és o representa i a quin pintor pertany... Tal vegada les seues contestacions ens sorprenguen més del que s'imaginem.
diumenge, 2 d’agost del 2009

Les banyistes de Fred Calleri / Las bañistas de Fred CalleriComencem el mes d'agost, el clàssic mes vacacional, amb les il·lustracions de les banyistes de Fred Calleri. Tot un plaer gaudir de l'elegància d'aquestes dones, recordant-nos l'época dels anys vint -vintage a tope-: colls i mans llargues, boca pintada i menuda, pell blanca malgrat els banys de sol, mirada "pícara", banyadors cenyits i amb camalets, postures sensuals i... els famosos nassets de les models, tots colorats, que li donen un toc d'humor als personatges.

L'elegància i sensualitat de les banyistes no ens deixen indiferents. Un toc "chic" i amb "glamour" per començar el mes.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...