dissabte, 2 de febrer del 2013

Arlequins: il·lustracions d'Olga SuvorovaEls arlequins són un dels protagonistes de les festes de Carnestoltes. Olga Suvorova ens il·lustra un món barroc i oníric on la figura de l'arlequí és la peça central de totes les il·lustracions. Segons la pròpia artista, el seu art està sota la influència sw Gustav Klimt, Piero della Francesca i les icones tradicionals russes.


divendres, 1 de febrer del 2013

El Senyor de la Nit / El Señor de la Noche / The Lord of the Night


El Senyor de la Nit obri la seua capa;
Negra, fosca i brodada d'argent: 
titil·len les estrelles com cascavells.
(il·lustració de Brad Holland)

L'amor: il·lustracions de Xiaoqing Ding


Xiaoqing Ding té unes belles i originals il·lustracions on les relacions de parella, l'amor, destaca. A més, sempre sol sortir, junt a la parella o al voltant de les joves, alguns animals, sobretot rabosetes. Ens agraden!

dijous, 31 de gener del 2013

Cuentos para dormir y soñar: llibre il·lustrat, de Miguel Tanco


És curiós comprovar com en l'últim trimestre de 2012 s'han editat un grapat de llibres que recullen contes. Són llibres que han seleccionat narracions populars o clàssiques o modernes, de diferents autors, la majoria de vegades sota una temàtica comuna i que solen estar il·lustrats per un mateix artista. Poc a poc anirem xerrant d'ells. Hui volem començar amb el llibre Cuentos para dormir y soñar, publicat per l'editorial SM, amb il·lustracions de Miguel Tanco.

Són 52 textos de literatura infantil, de diferents autors -Gianni Rodari, Pep Bruno, Roald Dahl, Gustavo Martín Garzo, Pablo Albo, Gloria Fuertes, Daniel Nesquens, Carlos Reviejo, etc.-. Cada text està identificat amb el nom de l'autor i el llibre d'on s'ha seleccionat. Així, cada història o poema ens porta a la lectura d'un nou llibre. Un llibre que ens invita a compartir la lectura amb les xiquetes i xiquets abans de dormir, que ens obri la porta a nous camins de la literatura infantil, tan als pares com als xiquets. Les il·lustracions de Miguel Tanco, com sempre, són extraordinàries i plenes d'imaginació.

Un llibre molt recomanable.Les joves il·lustrades per Julian Landini / Las jóvenes ilustradas por Julian Landini / Girls illustrated by Julian Landini


Les il·lustracions de Julian Landini estan plenes de vitalitat i expressió. Dones joves retratades en els seus quefers diaris, abstretes en els seus problemes, somiadores i divertides.
dimecres, 30 de gener del 2013

Ocells al cap / Pájaros en la cabeza / Birds in the heard


Hi ha dies -i nit- que tenim el cap ple d'ocells.
Espero que siguen coloms per la pau
i revolotegen molt de temps més enllà dels meus cabells.
(il·lustració de Kelly Beeman)

A la prestatgeria / En la estantería / In the shelving


Quan mons caben dins d'una prestatgeria? Les prestatgeries solen estar plenes de llibres, DVDs, CDs, objectes de decoració, etc., però ara hem descobert que en les prestatgeries hi ha molt més, mons diferents -suposem que en funció de les persones que hi fiquen els seus objectes preferits- plens de màgia. Aquesta original proposta il·lustrada és de l'artista brasiler  Shiko.

Imagineu que obriu l'armir i es trobeu aquestes meravelles o que mireu la vostra prestatgeria i descobriu que té vida pròpia amb allò que nosaltres hem ficat. Quina meravella!

Pau, pau, pau...hui i sempre / Paz, paz, paz... hoy y siempre / Peace, peace, peace ... today and foreverLa notícia de portada de tots els periòdics d'avui és...
"La pau s'ha instal·lat en tots els llocs del món"
En realitat és la notícia que ens agradaria donar a tots els xiquets del món,
especialment aquest Dia Escolar de la Pau i la No-Violència.
(il·lustració de Kazu Nitta

dimarts, 29 de gener del 2013

Llegint en família / Leyendo en familia / Family Reading


A la lectura s'aplega pels sentiments.
L'estona que es comparteix amb la lectura,  cada dia,
deixen una empremta imborrable: fa lectors i lectores.
Llegir en família és fonamental.
(il·lustració de Chad Crouch)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...