divendres, 1 de juny del 2018

Temps per jugar / Tiempo para jugar / Time to play


Temps de jugar, de divertir-se amb el joc.
Deixem que tots els dies els xiquets tinguen temps per al joc.
Deixem-los que gaudeixin de la seua infància.
(il·lustracions de Paloma Canonica)




Il·lustracions de Vivian Mineker: binomi d'animals i cactus


Hi ha moltes il·lustracions d'animals, però molt poques on hi haja una simbiosi entre aquests i els cactus. El binomi animals i plantes resulta força original, com podem veure en aquestes il·lustracions de Vivian Mineker.












dijous, 31 de maig del 2018

La mestra: 10 il·lustracions i 1 llibre / La maestra: 10 ilustraciones y 1 libro / Teacher: 10 illustrations and 1 book

Il·lustració d'Yasmine Gateau

Hui anem a xerrar de les mestres, en aquest apartat de 10 il·lustracions i 1 llibre. De mestres hi ha de tot tipus i totes tenen un objectiu comú: que els seus alumnes aprenguen. I no estem parlant sols d'aprendre continguts, també de metodologia, de treball en equip, de convivència, de transmetre valors, de... tantíssimes coses que necessitariem un llarg post per a incloure tot el que fan les mestres. Mestres que són vistes aixó pels il·lustradors/es.

Mestra: 10 il·lustracions i un llibre

Maestra: 10 ilustraciones y un libro
Teacher: 10 illustrations and a book 


Il·lustració d'Olga Demidova

Il·lustració de Jeanne Julienne Sonsenzansie

Il·lustració de Pablo Pino

Il·lustració d'Ignasi Blanch

Il·lustració de Tomie dePaola

Il·lustració de Kim Rosen

Il·lustració de Maral Sassouni

Il·lustració de Nuran Balcı Özekçin

Il·lustració de Kathryn Durst


Aquesta vegada en 10 il·lustracions i 1 llibre compartim un llibre ben simpàtic en que la mestra és la protagonista: Cómo funciona la maestra, de Susanna Mattiangeli, il·lustrat per Chiara Carrer, editat per Calibroscopio.

Ara que està finalitzant el curs escolar és hora de rendir un homenatge a les mestres (col·lectiu majoritàriament femení) en clau d'humor i amb una visió des de la infantesa. El llibre ja comença d'una forma molt simpàtica:

La maestra tiene una parte de adelante, que es la que se ve, y una parte de atrás, que se ve cuando se da vuelta.
Mestres hi ha de tot tipus: altes i baixes, obscures i clares, enrul·lades i llises... inclòs, de vegades, són homes. La percepció dels xiquets és molt interessant i va més enllà de la infància. Els records que ens deixen les mestres són indelebles, per a bé o per a mal. Sembla que quan es fem majors les oblidem, però si rasquem un poquet al nostre interior se n'adonem de la gran quantitat d'emprentes que ens han deixat al nostre interior, no sols intel·lectual, també emocional.

Quina gran tasca la que fan les mestres! Gràcies a totes elles i la seua bona dedicació i professionalitat. Valorem molt la vostra feina, 'seños'.


Les il·lustracions de Chiara Carrer arrodoneixen completament el bon humor i el sentit desenfadat del llibre: els collage, mapes, siluetes retallades,... donen per resultat un àlbum il·lustrat magnífic, un tant provocador i molt emotiu. Un llibre molt recomanable.

Il·lustracions de Chris Hong


Chris Hong té una manera molt expressiva i bonica de mostrar les il·lusions i els sentiments dels xiquets i xiquetes. Crea un món particular i màgic en el que des dels plors fins als somriures tot mostra una gran empatia amb l'interlocutor i una immersió fabulosa en el món de la imaginació. M'encanta. 













dimecres, 30 de maig del 2018

Vida als arbres / Vida en los árboles / Life in the trees



A hores d'ara els arbres estan en tot el seu esplendor,
plen de vida i de vitalitat.
(il·lustracion de Judith Loske)

Il·lustracions de Daiva Staškevičienė: entre la tradició clàssica i el futurisme


Quina preciositat més gran la mescla que fa Daiva Staškevičienė en les seues il·lustracions: amb un estil semblant als artistes renaixentistes, li fica a totes les figures i l'escenografia una part de tècnica i mecànica futurista i molta imaginació. Els resultats són increïbles, com podeu comprovar.

Molt original i bell.























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...