divendres, 6 d’agost del 2010

L'original androgínia de les il·lustracions de Tara Dougans / The androgyny of the original artwork Tara Dougans


Les il·lustracions de la jove canadenca Tara Dougans són molt originals, plenes d'una sexualitat ambigua que ens recorda a Frida Kalho i que també ens revela fragments d'Alexander McQueen i Miu Miu en un embolic de rescloses trenat. El sentit de la androgínia, els nois tenen els cabells llargs i vestits de desgast, les nenes tenen bigotis i barbes i tots ells tenen qualitats animal de la persona que té tres mans amb urpes llargues; atès que els seus animals, tots ells són més aviat semblants als humans a canvi.

Cal destacar els dissenys particulars que porten el personatges il·lustrats, els teixits detallats, la textura dels cabells i, sobretot, ens agrada la mirada de cadascú, alegre i desafiant, trencant els esquemes socials, per damunt de allò "políticament correcte".

Unes molt bones il·lustracions que ens han encantat.
Un instant de lectura / Un instante de lectura


Llegir... aprofitar el temps d'oci d'estiu per a llegir-los als xiquets és genial. Aquest instant ha estat il·lustrat per Gonzalo Izquierdo.

dijous, 5 d’agost del 2010

Com un peix a l'aigua: llibre per a gaudir de l'aigua en tot moment


Amb aquesta calor el que més ens abelleix és gaudir de l'aigua, més encara les xiquetes i els xiquets. Podem aprofitar i gaudir de l'aigua i de la lectura amb el llibre Com un peix a l'aigua, de Daniel Nesquens, amb unes fantàstiques il·lustracions de Riki Blanco, editat per Thule.

És una història plena de tendresa i poesia. Sebastià, el seu protagonista, estima l'aigua amb passió , es sent feliç amb el seu contacte i en total armonia amb ella. Els rius, els mars, els oceans, la banyera... És en l'aigua on es troba realment lliure, així que... voldria convertir-se en peix. Ho aconseguirà? Es convertirà en un home peix, en un sirènid?

Les il·lustracions de Riki Blanco aconsegueixen enlairar plàsticament, encara més, la poesia del text.  En tons d'aire blau i verd, que dóna ales a submergir-se en tot tipus d'aigues, podem comprovar que per a Sebastià tot és possible, fins i tot fer realitat el màgic món de la imaginació. D'altra banda, només hi ha lleugeres i gracioses corbes a l'aigua, silenciosa, com en els somnis.

Un àlbum il·lustrat excel·lent que us recomanem per a casa, l'escola i les biblioteques.

Les estimulants il·lustracions de Remed


Les il·lustracions de Remed Art són motivadores i estimulants. A més, te grans pintures murals que ens agradaria veure in situ. El concepte de cadascuna d'elles ens porta a imaginar moltes històries. Què us sembla?

dimecres, 4 d’agost del 2010

Les il·lustracions d'Alexander DaniloffDins del gran espai de la il·lustració actual a Rússia destaca Alexander Daniloff (resident a Itàlia des de l'any 2000). Aquest il·lustrador recull la gran tradició pictòrica russa i li dona una original i personal empremta personal. Els temes que tracta són ben variats, però especialment ens agraden els mitològics i medievals.  Les seus imatges transmeten molta força. Unes excel·lents il·lustracions!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...