dissabte, 10 de desembre del 2016

Targetes de nadal de Joan Ferràndiz


Ara que s'apropa Nadal volen rendir-li un xicotet homenatge a un gran il·lustrador, Joan Ferrándiz, un artista que any rere anys ens ha alegrat les festes amb les seues targetes nadalenques. Qui no les ha utilitzat? Cada any ampliava i diversificava els seus dissenys, però tots ells tenen el seu seguell personal. 

Tots els personatges de les seues il·lustracions tenien trets infantils, dolços i tendres, amb un cert toc de picardia. Són molt reboniquetes. A l'any 2006 es va publicar un llibre, La Navidad de Ferrándiz -editorial Planeta- que recopila totes les seues postals nadalenques.

Entre pastors i angels, bugaderes i Reis Mags, castanyeres i fusters, estrelles i somriures màgics, aparèix un Jesuset que sempre té complicitat amb els personages que estan al seu voltant i somriu en un somnis etern de pau i solidaritat al braçet de la Verge o sant Josep.

Són genial. Des d'ací li donen les gràcies per haver posat color, art i disseny als nostres Nadals.


divendres, 9 de desembre del 2016

Arbres al llarg de l'any / Árboles a lo largo del año / Trees throughout the year


Anem ja acabant l'any i la naturalesa va marcant el temps. Ja sabeu com ens agraden els arbres i hui us proposem mirar aquest calendari arborícola: un arbre i els seus personatges per a cada mes. Són unes interessants il·lustracions de Mina Braun. Podeu, a més, ficar-li a sota les fulles del calendari (una activitat fàcil i senzilla de realitzar).

Una ciutat plena d'arbres, un món d'arbres, de verd que ens oxigena.

Decorant les fulles seques / Decorando las hojas secas / Decorating the dry leaves


Malgrat tot el fred que està fent, encara estem en la tardor. Segur que els arbres ja estaran quasi despullats del tot i nosaltres us proposem realitzar una activitat artística ben senzilla, bonic i interessant: agafar fulles seques, diferents, i pintar-les, com si les tunejarem. 

Podem decorar-les de mil maneres i segur que els resultats seran tan xulos i sorprenents com aquests de Gabee Meyer. Vinga, animeu-se, que tenim el cap de setmana per davant i aquestes fulles, pegades damunt d'una cartolina, queden ideals per a felicitar estos nadals.dijous, 8 de desembre del 2016

Scrabble


Quina idea més bona jugar al scrabble amb els amics.
Qui guanyarà? S'animeu a jugar amb ells?
(il·lustració de Magali Clavelet)

Girem i veiem com cau la neu: il·lustracions de boles de neu nadalenques

Il·lustració de Little Oil

Què boniques i divertides són les boles de neu! Hi han moltes il·lustracions on elles protagonitzen les imatges i al seu interior trobem motius nadalencs. Sacsegem la bola i... blanc nadal. Unes il·lustracions meravellosament màgiques: boles de neu de nadal.


Il·lustració de Lynn Gaines

 Il·lustració de Victoria Johnson

Il·lustració de Marta Ponce

Il·lustració de Jane Newland

 Il·lustració de Marie-Eve Tremblay

Il·lustració de Rebecca Jones

 Il·lustració de Donna Race

Il·lustració d'Amélie Faliere

Il·lustració d'Hyun Jung Im

Il·lustración d'Yooguo

Il·lustració de Valérie Willame

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...