divendres, 19 de juny del 2009

Anthony Browne guardonat amb el Premi Infància -Children's LaureateEns ha agradat molt, perquè pensem que ho té de sobra merescut, que el Premi Infància -Children's Laureate- se li haja donat al gran il·lustrador Anthony Browne -que pren el relleu de Michael Rosen. Browne ha rebut, entre altres la Medalla d'Hans Christian Andersen, el més alt honor internacional en la literatura infantil -a l'any 2000, el primer autor del Regne Unit que ho va acconseguir-.

Browne és el sisè dels nens autors de celebrar la funció, i es fa càrrec de la poeta Michael Rosen. Aquest guardó fou creat en la dècada de 1990 per Ted Hughes. El premiat adquereix un paper d'ambaixadors de la literatura infantil, amb la posició atorgarà cada dos anys a un escriptor per a nens o d'il lustrador talent. Browne és el segon il lustrador, per darrere de Quentin Blake, qui va ser nomenat el primer guardonat en 1999.

Els seus àlbums il·lustrats són per a totes les edats. Browne ha dit que l'ús dels seus dos anys de temps com llorejat va centrar-se en el reconeixement de llibres il lustrats, i la lectura de les imatges i les paraules. Opina que és millor deixar un buit entre les imatges i les paraules, un buit que és omplert per la imaginació del lector, tant per afegir l'emoció de llegir un llibre... Els llibres il·lustrats són una brillant introducció a la lectura, però són més que això també.... són també per a més majors. El fica un poc trist el fet que molts pares eliminen prompte les imatges o il·lustracions dels llibres infantils, amb la "suposada finalitat" de fomentar la lectura.

Els seus llibres s'han fet famosos per reflexar brillantment la realitat i les imatges surrealistes dels goril·les. Ha publicat gairebé 40 títols en la seva tècnica d'aquarel ·es, en els quals els goril·les són sovint intercanviables amb els éssers humans. L'editorial Fondo de Cultura Económica té publicats en castellà la majoria dels seus llibres.

Felicitacions, Anthony!dimecres, 17 de juny del 2009

El susurro de la magia, exposició de dos il·lustradores finlandeses

El susurro de la magia és una exposició que ha organitzat l'Instituto Iberoamericano de Finlandia, per a donar a conèixer 2 de les seues il·lustradores: Riika Juvonen i Nina Kataila, dos artistes finlandeses que amb la seua obra ens apropen a la màgia dels contes. Les il·lustracions són ens ajuden a comprender la importància de les imatges que com sorollets acompanyen les paraules i completen el seu significat.
L'exposició es va inaugurar el passat dia 8 de juny i es pot visitar fins al dia 3 de juny, en horari de 9 a 2 i de 4 a 8 hores de la vesprada. La seu de l'Intituto Iberoamericano de Finlandia està al carrer General Arrando, 5, de Madrid. Us recomanem, si podeu, que la visiteu!

il·lustració de Riikka Juvonen


Llibre infantil il·lustrat per Riikka Juvonen

Targeta il·lustrada de Riikka Juvonen

Riikka Juvonen és il·lustradora i pintora. Ha publicat moltes de les seues il·lustracions en revistes, llibres i programes de TV. La seua estança en Orient Pròxim exerceix una forta influència en les seues obres. Les il·lustracions d'aquesta exposició es composen de tres sèries temàtiques: les Mil i una Nit, àngels i tot allò que ens envolta.

Il·lustració de Nina Kataila

Il·lustració de Nina Kataila

Il·lustració és de Nina Kataila

Nina Kataila, viu a Madrid des de fa huit anys. Ha treballat en diferents tècniques i en els seus treballs predomina l'atenció a la sensibilitat i la màgia dels detalls menuts. Ha publicat en diferents revistes europees.

Dos artistes diferents que fiquen murmuris de colors a les paraules.

dilluns, 15 de juny del 2009

Sirenes / Sirenas / Sereias / Mermaid / Sirènes / MeerjungfrauenL'estiu i el mar tot és un. I al mar és on viuen les sirenes, aquests éssers mitològics que amb el seu cant són capaços d'encisar a qui els escolte. Malauradament, quan pensem en les sirenes il·lustrativament surten, per imposició mediàtica, les imatges de la factoria Disney. Caldrà ampliar l'horitzó i que els xiquets coneguen altres il·lustracions, ben diferents, però totes de gran qualitat. Després d'haver disfrutat mirant aquestes sirenes segur que ja no pensen sols en les sirenestes de Disney. Eduquem l'estètica dels xiquets.
Il·lustracions de sirenetes / Ilustraciones de sirenitas / Ilustrações da Pequenas Sereias / Illustrations of Little Mermaid / Illustrations de les Petites Sirènes / Illustrazioni di sirenas / Abbildungen der Meerjungfrauen


diumenge, 14 de juny del 2009

La coca de Sant Joan: il·lustració de Paloma ValdiviaJa tenim Sant Joan al girar el cantó, així que cal anar preparant la foguera i també la coca. Paloma Valdivia té al seu blog (us recomanem que li doneu una ullada al treball d'aquesta il·lustradora) una il·lustració xulíssima on apareixen tots els ingredients per a fer la riquíssima coca de Sant Joan.

Ara tan sols cal arromangar-se i ficar les mans a la pasta.

Què bò!, una bona il·lustració i un mosset de coca
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...