dissabte, 25 d’abril del 2009

Banc d'imatges infantils per a utilitzar a l'aula / Banco de imágenes para usar en el aulaMoltes vegades necessitem tenir a la mà imatges per a incloure en les nostres presentacions, per a il·lustrar les tasques escolars, per a ficar a les tapes dels alumnes, per a que ells mateixos puguen fer les seues pròpies il·lustracions...

A la web canadenca Le grand mond du préscolaire trobem un banc d'imatges ben xules. Podem fer una recerca seguint la seua classificació:

Malgrat estar el lloc en francès, com que el seu vocabulari és senzill a l'hora de traduïr, podem fàcilment trobar el que més ens interesse. Les imatges són lliures, tan sols cal -com sempre- mencionar d'on les hem copiat i si ho pengem a internet ficar un enllaç a la seua web. Podem copiar o imprimir les imatges en color, en blanc i negre per a que els menuts les pinten o en format jpg. per a penjar-les al blog.banc d'imatges.
Les il·lustracions d'aquest article les hem copiades d'aquest


dijous, 23 d’abril del 2009

Llibres / Libros / Livres / Livros / Books / Bücher: Il·lustracions de Quint Buchholz


Hui Dia Internacional del Llibre cal parlar en aquest blog d'un excel·lent il·lustrador Quint Buchholz i de les seues magnífiques il·lustracions sobre llibres. Té una gran imaginació poètica i il·lustrativa que obre el camí a la lectura. Ús recomanem, si no l'heu llegit, el seu llibre El libro de los libros. Historias sobre imágenes. Es tracta d'un projecte de l'editorial Lumen, en que a diferents escriptors se'ls va repartir una il·lustració diferent de Quint Buchholz i sobre ella cadascú va escriure un relat. Aparèixen escriptors tan interessants com: Jostein Gaarder, Eduardo Mendoza, Ana María Matute, Amos Oz, Rafia Schami, George Steiner, Carmen Martínez Gaite, Marc Petit, Gustavo Martín Garzo, John Berger, George Tabori, Juan Marsé, Antonio Tabucchi, Ana María Moix, Orhan Pamuk, Milan Kundera, José Agustín Goytisolo, Susan Sontag, Javier Marías i un llarg etc.

El llibre com a objecte, com a espai d'imaginació, forma gran part de les seues il·lustracions. Entre la realitat i la imaginació, amb una tècnica que sembla fotografia. És un dels nostres il·lustradors preferits.


dimarts, 21 d’abril del 2009

Il·lustracions de Sant Jordi, la princesa i el drac: Dia del LLibre

 Il·lustració de Subi

Al voltant de la figura de Sant Jordi s'han creat moltes il·lustración des de punts de vista ben diferents i tècniques variades. La figura del drac, amb el cavaller i la princesa, junt a la rosa, donen pas a tot un imaginari pròpi de recordar en aquest Dia del Llibre. Si us interessa una guia de llibres infantils i juvenils al voltant del tema del drac, Sant Jordi i la princesa podeu punxar ací i consultar-la.


Hem fet una selecció de diferents il·lustracions per a enriquir amb color aquest dia:
Saint George illustration / Ilustraciones de San Jorge / Il·lustracions Sant Jordi


Kathy R. Jeffords, La llegenda de Sant Jordi


Adrià Fruitos, El cavaller


Blanca BK Gimeno, La princesa domenticant al drac

Gabriel Ciccariello, El drac


Clotilde Perrin, Sant Jordiet i el drac jugant
Gustav Tenggren, El cavaller i el drac

Véronique Joffre, La lluita del cavaller contra el drac
John Steven Gurney, El drac llegint les històries del cavallerKristin Abbot, La lectura domestica al drac
Janice Nadeau, El drac i els cavallers


Gianluca Mattia, La princesa actual i el dracÁmber Álvarez, Sant Jordi i el drac
Jennifer E. Morris, La princesa i el drac. L'adoptem?


Lydia Fortuna, El drac i la rosa

Junaida, El drac i la princesa conviuenTurrell, La victoria de Sant Jordi


Pete Revonkorpi, Jugant amb la llegenda de Sant Jordi
Roser Chillón, Dia del Llibre i de Sant Jordi

diumenge, 19 d’abril del 2009

La llegenda de Sant Jordi, dos llibres il·lustrats

Sobre Sant Jordi hi ha un grapat de llibres infantils i juvenils. Podeu veure un Guia de Lectura sobre Sant Jordi, el drac i la princesa. Però any rere any en surten més. Us volem aconsellar dos llibres sobre Sant Jordi que destaquen per la seua il·lustració:

La llegenda de Sant Jordi, de l'editorial Empúries (col·lecció Lluna de paper), éstà il·lustrat per Màriam Ben-Àrab. És el primer llibre publicat per aquesta il·lustradora catalana i el seu resultat és esplèndit. Fantàstic per a regalar el Dia del llibre, us ho asseguro.El segon llibre, per a lectors un poc més adults, és La llegenda de Sant Jordi, editat per Baula i amb unes magnífiques il·lustradors de Roger Olmos.


Bona lectura i gaudiu detingudament de les il·lustracions!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...