dissabte, 21 de juliol del 2007

Garabateando por la vida, bloc de Sandra ConejerosQuè tal si es doneu un tomb pel bloc de Sandra Conejeros? Una jove il·lustradora xilena amb unes il·lustracions molt bones. A l'actualitat està realitzant un llibre per a xiquets sobre el tema de la mort, amb unes il·lustracions precioses, sensibles.

El bloc s'anomena Garabateando por la vida...! Li desitgem una bona singladura il·lustrativa i esperem veure prompte les seues publicacions.

La casa del abuelo. d'Isidro Ferrer

Estem davant d'un magnífic llibre, guardonat amb el Premi Nacional d'Il·lustració 2006.
Una casa para el abuelo, escrit per Grassa Toro i il·lustrat per Isidro Ferrer, editat per Sins Entido.
El llibre tracta de la mort, un tema que no hi ha per que rebutjar en el món infantil, doncs és una realitat. Però aquest tema es tracta d'una manera molt sútil i elegant, sense anomenar-se siquiera la paraula. Mor l'avi i el soterren i al damunt de la tomba construeixen una casa on la vida continua.
Les il·lustracions d'Isidre són collages fantàstics, on ens mostra a l'avi dins de la seua nova ubicació com un personatge mig humà mig esquelet que adopta diferents postures i actituds en funció del que fa la seua família. Són collages senzills, de tonalitat terrosa, amb un toc d'humor fins aplegar a un final tendre, però no sentimentaloide.
Un llibre que cal llegir-lo amb tots els sentits. Molt bó.

Lectura de imágenes, interessant article

Us recomanem que llegiu aquest article de E. Arizpe i M. Styles, Lectura de imágenes. Molt interessant i informatiu.


La mariquita gruñona, d'Eric Carle

 

 
Avui en dia estan editant-se llibres molt políticament correctes, llibres que ajuden a recolzar algunes assignatures de les anomenades "transversals" -pau, solidaritat, multiculturalime, etc...-. Són llibres amb una clara intenció pedagògica, la majoria de vegades amb poca qualitat literària i estètica. Llibres que solen poblar les prestatgeries del col·legis.

No és el cas d'aques llibre que us volem comentar. Es tracta de La mariquita gruñona, d'Eric Carle i que edita Kókinos.

És un preciós àlbum il·lustrat, per al més menuts. La marieta, molt enfadada, "marrullera", irascible... va trobant-se al llarg de les pàgines del llibre amb una sèrie d'animals i en lloc de saludar-los els contesta amb tota la mala educació del món. Cada animal que es troba es més gran, com les pàgines del llibre que també van augmentant de tamany, fins que es troba amb la balena i... la marieta trau les seues pròpies conclusions, com ho farà el lector.

Un llibre que caldria estar a les mans de tots els menuts i a les prestatgeries de les biblioteques. Aprofitem per a recomanar-vos, també, El grillo silencioso.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...