dissabte, 22 d’agost del 2009

Les il·lustracions de Gürbüz Doğan Ekşioğlu


Gürbüz Doğan Ekşioğlu és un il·lustrador turc fantàsticament bo. Imatges plenes de simbolisme, que ens inviten a la reflexió. Austeritat i senzilles donen pas a molta comunicació visual. En la seua obra trobem moltes vegades escales, graons que sempre ens ajuden a sortir, a pujar cap al cel; el mateix cel que s'ompli d'estrelles gràcies a un degoteig màgic d'ampolla; molts gats també poblen el seu imaginari iconogràfic, elegants i altius; i objectes que prenen unes formes que van més enllà de la seua pròpia natura per a simbolitzar, amb un colomet, la implicació de la pau. I la unió entre la paraula i el color, entre el text i la il·lustració: dos dones unides pels seus cabells, una d'elles escrivint i l'altra pintant, d'esquena una de l'altra, però unides.

Gürbüz és, a més, un il·lustrador molt solidari, doncs hem comprovat que les seues il·lustracions apareixen en moltes webs solidaries d'arreu del món, sempre a favor de la pau i la solidaritat.

Algunes de les seues il·lustracions em fan pensar en Jacek Yerka o en Quint Buchholz, tots tres il·lustradors de gran qualitat i imaginació i cadascú amb el seu estil personal.

Ens agrada! Us fiquem una prova d'allò que diem:
















2 comentaris:

Mª José ha dit...

Ya he llegado del Norte y me encuentro con este descubrimiento inesperado,eres una mina ...sigo manteniendo lo dicho siempre :nomber one!
Muchos besos

Unknown ha dit...

Que genial, me encanto mucho😍😍😍😍😍😍😍😍👍👍👍👍👍👍

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...