dijous, 22 d’abril de 2010

La casa: llibre il·lustrat per Roberto Innocenti


Sembla que l'hiperrealisme està passat de moda, però una bona il·lustració està per damunt de modes, d'estils. Roberto Innocenti és un dels representants de l'hiperrealisme en la il·lustració -qui no recorda el seu Pinotxo, per exemple?- i ara tenim l'oportunitat de gaudir de l'últim llibre que ha publicat, La casa, amb text de J. Patrick Lewis, que podem llegir en català en l'editorial Símbol i en castellà en l'editorial Kalandraka.

La idea del llibre gira al voltant de la casa (el que ens recorda títols com Un carrer al llarg del temps), una casa de camp italiana habitada per diferents generacions i que sembla abocada a desaparèixer, però es restaura i de nou és testimoni de les vivències dels seus habitants. Podem veure el transcórrer del temps observant els canvis de la casa, dels seus voltants i de les famílies que l'habiten. És sobretot en els detalls on devem fixar-se i, són tants, que ens permet descobrir-ne de nous en cada lectura.

Els esdeveniments històrics més importants del segle XX -les guerres, la fam, el feixisme, la immigració, els canvis tecnològics...- reflectits en la casa i la seua gent, molt i molts personatges i cadascun d'ells diferents, cadascun amb la seua història i la casa com a memòria col·lectiva. Cada il·lustració sembla un reportatge fotogràfic del moment. És magistral l'estil d'Innocenti.

Un d'aquest llibres que us recomanem per a totes les edats, xiquets i adults.

1 comentari:

Lídia Gázquez ha dit...

Moltes gràcies per recuperar tota aquesta informació sobre il·lustració a la vostra revista. Estic encantada amb la troballa. L'altre dia vaig assistir a una xerrada de Roberto Innocneti amb Ignasi Blanch a Barcelona i vaig aprendre moltíssim sobre aquest meravellós autor i la seva obra. Tot un mestre.

Fins aviat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...