dimecres, 14 d’abril del 2010

Sopa de nada: àlbum il·lustrat de Darabuc i Rashin Kheirieh




Us sembla bé s'hi fiquem mans a la cuina? Elaborar una bona sopa amb paraules i colors? Això és el que han fet Darabuc i Rashin Kheiriyeh, amb foc lent, remenant-ho suaument i ha sortit Sopa de nada, un d'aquest llibres que cal tenir en compte a l'hora de comprar en el proper Dia del Llibre. El llibre està publicat per OQO.

Darabuc -Gonzalo García, bon amic i poeta- ha recuperat d'una manera molt encertada un conte popular, Sopa de pedra / Sopa de piedra, que és universal i, com és normal en aquest tipus de contes, amb moltes variacions locals. Gonzalo té l'encant de reelaborar el conte, com un bon cuiner de l'escriptura, i servir-nos un nou plat amb sabor tradicional, tot amanit amb pinzellades d'humor.

Els seus protagonistes, María Zorruna -rabosa- i Juan Gato -gat-, apleguen a les portes d'un gran palau demanant menjar. Però es troben davant de Juan Rata, l'amo del palau, que es nega a donar-los res. Aleshores els dos murris li proposen cuinar una sopa que serà tota una delícia, una sopa de res.

I van ficant-se els ingredients, que van repetint-se com en un reguitzell que li dona molt de ritme i joc a la lectura. Com també ho fan la mesura dels versos i les fórmules que van repetint-se de principi a fi.

Les il·lustracions, de Rashin Kheiriye, són molt divertides i sorprenents. Els dos personatges principals semblen mafiosos, incloent el tòpic de portar les ulleres negres. Tenen tot el semblant d'autèntics "caradures", però amb barret de cuiner i davantal, un look molt modern que donen vida i humor a la narració.

Un àlbum il·lustrat magnífic, divertit i amb molta molla que ens ajuda a comprendre el valor de ser solidaris i compartir.

4 comentaris:

Darabuc ha dit...

Apa, sorpresa, moltes gràcies!

Montse ha dit...

És que les històries de Gonzalo no tenen "parangón":ENCANTEN.

Sàlvia ha dit...

M'alegra que hagi estat una sorpreseta, Gonzalo. Felicitacions pel llibre, una "passada". M'encanta.

Besadetes

Sàlvia ha dit...

Efectivament, Montse, com bé dius "sin parangón". Es ub llibre tan i tan divertit que als xiquets els encantarà. No sol abundar l'humor en la LIJ.
Besadetes guapetona.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...