dimecres, 13 de febrer del 2013

Hilos de colores: álbum ilustrado sobre el alzheimer


Cada vegada hi ha més gent gran que pateix diferents malalties degeneratives de la memòria. La convivència amb aquests malalts es torna un tant difícil i incomprensible per als xiquets. Els avis, pou de records i saviesa, acaben sent com ells. Els llibres infantils ens poden ajudar a plantejar el tema.

Hui us volem recomanar Hilos de colores, un llibre il·lustrat d'Elena Ferrándiz, publicat per l'editorial Legua, amb la col·laboració de la Fundación Alzheimer España. És un llibre ple de sensibilitat i tendresa -sense caure en la ñoñería-. La propia autora ens diu:

no ha querido hacer un libro didáctico ni explicativo de la enfermedad, sino que ha pretendido más jugar con las emociones de la vida, con los recuerdos, de manera que los hilos del título quieren simbolizar las experiencias de la vida, que desaparecen de la memoria si se pierde ese hilo.

Un conte poètic en el que és la pròpia àvia la que teixeis un llarg vestit amb els fils del seus records i en el que un dia van apareixent forats -alzheimer-. Abans que el vestit acabe per destrorçar-se, l'àvia li regala a la seua neta un llibre amb la història de la seua vida; una història que està plena de colors i va cosida amb les agulles del cor. Això li ajuda a la xiqueta a comprendre que de vegades la memòria pot ser fràgil, que les experiències de la vida són les que ens fan ser com som i que davant de les absències de la memòria de l'àvia la millor medicina són les besadetes. Les il·lustracions estan plenes de metàfores que ajuden i complementen el text.

Un llibre preciós i molt recomanable.







2 comentaris:

Unknown ha dit...

Em sembla una idea fantàstica.
ES veu tan tendre.
Una abraçada.

Sàlvia ha dit...

És interessant, original i tendre, sense dubte.

Besadetes Lídia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...