dissabte, 23 d’abril de 2016

Ilustraciones de Don Quijote: homenaje a Miguel de Cervantes en el IV Centenario de su muerte / Il·lustracions d'En Quixot

Il·lustració de Dmitry Yakovin - Дмитрий Яковин


En un lugar de la Mancha, de cuyo nombre no quiero acordarme, no ha mucho tiempo que vivía un hidalgo de los de lanza en astillero, adarga antigua, rocín flaco y galgo corredor...Així comença el llibre de literatura més conegut, traduït i llegit del món, la novel·la de Miguel de Cervantes Saavedra: El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha.

Un 22 d'abril de 1616 ens va deixar per sempre, així que tal dia com hui celebrem el 400 aniversari de la seua mort. Pense que la millor manera de celebrar-ho és llegint la seua obra i difondre-la. Un escriptor no mor mai mentre la seua paraula estiga viva i nosaltres la llegim. Ens agradaria que tothom s'animara a conèixer de debò les seues obres i, com no, el Quixot. També serà la millor manera de celebrar un dia tan especial i festiu com el de hui, el Dia del Llibre.
Llegint el Quixot
Són molts els il·lustradors i il·lustradores que han ficat els seus pinzells a les ordres del Quixot, donant-li vida, cadascú/na segons se l'imagina i seguint el seu propi estil. Ja hem penjat al blog altres il·lustracions del Quixot / Quijote i hui hem fet una nova selecció que segur us agradarà per la seua originalitat. Este és el nostre xicotet homenatge a un gran cavaller de ploma i espasa, Cervantes, i al seu personatge universal, En Quixot / Don Quijote.

Il·lustració de Zurab Martiashvili

Il·lustració d'Eugenia Nobati

 Il·lustració de Philippe Loubat

Il·lustració d'Antonio Ares Gastesi

Il·lustració de David Pintor

Il·lustració de Kike Ibañez

Il·lustració de Fernando Vicente

Il·lustració de Julian de Narvaez

Il·lustració de Sergio Bordons

 Il·lustració de Scott Gustafson

 Il·lustració d'Antonio Borsato

 Il·lustració de Geneviève Côté

Il·lustració de Matias Trillo

Il·lustració de Mariano Martín

 Il·lustració de Ovik Zogravian (Овик Зограбян)
 
Il·lustració de Santiago Verdugo

 Il·lustració d'István Orosz

Il·lustració de David Guirao

Il·lustració de Claudio Souza Pinto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...