dilluns, 6 de desembre de 2010

Diario secreto de Pulgarcito: un àlbum il·lustrat, preciós, per a totes les edats


Continuem amb les propostes de literatura infantil i juvenil, especialment il·lustrades, per a regalar en aquests Nadals. Hi ha llibres que pel seu contingut i pel continent són difícils de classificar. Això és el que passa amb el Diario secreto de Pulgarcito, de Philippe Lechermeier i Rébecca Dautremer, editat per Edelvives. Tothom coneixem la història del Petit Polzet -Pulgarcito-, però... de debò la coneixem. Ara tenim l'oportunitat de descobrir-la amb la lectura del seu diari.

Una proposta interessant al presentar la vida d'aquest personatge de conte infantil mitjançant un diari personal, un gènere que no sol abundar entre la literatua infantil i juvenil. La complementació de text i imatges fa que el llibre acabe sent un àlbum il·lustrat. A quina edat va adreçat? Doncs no té una edat concreta, al contrari, ens serveix com a suport per anar narrant-ho al més menudets i fins i tot els adults gaudirem d'aquest diari (que fins ara era secret).

El tàndem  Philippe Lechermeier i Rébecca Dautremer ja és força conegut pels lectors per l'obra Princesas olvidadas o casi desconocidas. Ara tenim la possibilitat de fer una immersió a tot un nou imaginari partint d'una història clàssica. Molt original.

Una proposta literària i artística de la que cal anotar-se per regalar i/o regalar-se'n en Nadal.


1 comentari:

Sinthia Typografica ha dit...

Rebecca sin duda alguna es una de mis ilustradoras referenciales.
Gran trabajo y gran sentido de la iluminación en sus formas. SimpleMENTE genial.

Un abrazo y pasaba por acá como todos los días y tamaña sorpresa con la que me encuetro... GENIAL!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...