dimarts, 20 de maig del 2008

I doncs? Llibre il·lustrat per a primers lectors

Hi ha una gran i bona selecció de llibres infantils que tracten el tema -o el problema per als pares-, de l'hora d'anar-se'n a dormir. En aquest cas, al llibre I doncs? (¿Entonces?, en castellà) , es tracta el tema des d'un punt de vista ben diferent i original: són els peluixos els que van arriban al dormitori, poc a poc al llarg de les pàgines del llibre, i esperen al xiquet per anar-se'n a dormir. La primera de totes, que dona pas ja en la tapa, es una nina que s'entreté llegint un llibre (bona imatge i model ja en la portada).
L'autora del llibre és Kitty Crowther i està publicat (en castellà i català) per l'editorial Corimbo.

La primera vegada que es llig hi ha com un xicotet misteri, doncs no se sap que busquen ni a qui esperen aquests ninots. Un joc il·lustratiu on el pes de la narració es diposita sobretot en la il·lustració, realitzada a llapis de colors. Les imatges i la seua disposició a la pàgina fan d'ell un llibre modèlic i estèticament original adreçat als pre-lectors.
Podem llegir el llibre a internet, doncs l'editorial l'ha penjat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És un llibre molt bonic i original.

El que primer em va cridar l'atenció d'aquest conte és el format: l'han editat en un format petit, malgrat que sembla que és un llibre per a nens menuts.

També és curiós el fet que l'escenari on es desenvolupa la història sempre és el mateix (l'habitació del nen) i els personatges hi van entrant d'un en un per la porta del fons.

Tot plegat i els colors que fa servir la il·lustradora li donen un aire de llibre especial.

I als nens els agrada molt!

Salutacions, Sàlvia.

Anònim ha dit...

Hola Agnès! A la biblio també és tot un èxit. Penso que la seua pròpia senzillesa il·lustrativa fa que els nens s'enganxen a la narració.

A mi em recorda a Madrechillona

Besadetes de colors

Silvia_Bookworm ha dit...

A la meua nena li encanta que se'l llisca totes les nits abans de dormir. Ella també s'acompanya dels ninos al llit, "com el xiquet del conte", diu. Tot un èxit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...