dimecres, 1 d’abril de 2009

Las letras en el arte / Alfabart, un llibre per a jugar amb la història de l'artLas letras en el arte -Alfab'art. Les lletres amagades en l'art- és un nou llibre d'Anne Gyéry i Olivier Dussutour que acaba d'editar SM (en l'editorial Cruïlla en català). Es tracta d'un apropament lúdic al món pictòric de l'art, un autèntic joc visual i un aprenentatge de la mirada. Malgrat anar adreçat a un públic infantil, us recomanem el llibre per a totes les edats. Ja sabeu que moltes vegades la tipografia és converteix en art, doncs en el llibre és al revès; cal cercar en la pintura la forma de les lletres.

És un abecedari artístic on podem conèixer tants pintor com lletres hi ha a l'abecedari -26 pintors-. En un format d'àlbum il·lustrat, a doble pàgina, podem anar buscant la lletra al quadre que se'ns proposa a la pàgina de la dreta. És fantàstic! Al final del llibre hi ha una xicoteta ressenya de les obres i els autors amb els que juguem, que ens dona pas a fer desprès altres recerques informatives amb més profunditat.

La barreja d'autors seleccionats és també original, doncs hi ha de diferents països, époques, estils, tècniques... Així, per mig del joc visual i tipogràfic podem donar un xicotet tomb per la història de l'art, des del segle XIII fins al segle XX: Manet, Paolo Uccello, Miró, Piero della Francesca, Modigliani, Picasso...

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...