dimarts, 19 de maig del 2009

Joven Arte, de Lóguez: una fantàstica col·leció de biografies de pintors


L'editorial Lóguez té una col·leció adreçada als joves lectors que us interessarà: Joven Arte. Fins ara té quatre títols publicats: Alberto Durero. El rinoceronte, Francisco José de Goya. La nevada, Paul Gaugin. Arearea o la felicidad del paraíso, Franz Marc. Los potros azules i Henri Rousseau. La gitana dormida.
Cada llibre està fet per un autor diferent, però tots tenen uns elements en comú: apropen als joves lectors a la biografia del pintor i van barrejant la seua vida, les seues obres, el seu entorn artístic i històric. Comença per un pintor i una de les seues obres i dona pas a tota una vida artística. Tot presentat d'una forma molt amena i gràficament pedagògica, a més, de tenir gran qualitat il·lustrativa. El seu format és molt juvenil i atractiu. Coneixerem anècdotes que ens serviran per a humanitzar al gran artista; per exemple, sabieu que Gauguin quan viatjava sempre llegia "Els tres mosqueters".
Una molt bona col·lecció que desitgem continue ampliant-se. Original per la manera de presentar la biografia. Al final inclou una taula cronològica de l'artista i el nom de totes les pintures que aparèixen al llibre. Adreçada a lectors a partir de 12 anys (i als joves lectors amb menys edat però que hi tinguen un interès en l'art, o per a treballar-ho a classe).





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...