diumenge, 10 de maig de 2009

Historias mágicas de oriente. Cuentos de Irán: il·lustracions iranís


Entre els diversos i bons llibres que publica Libros del Zorro Rojo, hui us volem parlar d' Historias mágicas de Oriente. Cuentos de Irán. Són contes orientals per a xiquets de tot el món, doncs la màgia que els embolcalla és tan bonica que ben cert que als xiquets d'ací també els encisarà. El llibre originalment ha estat publicat per l'editorial iraní Shabaviz i tant els escriptors com els il·lustradors són d'Iran. Això li dona al llibre un segell oriental original força interessant, sobretot per a nosaltres que tenim la mirada més acostumada a les il·lustracions occidentals.


Shahrzad, de Farshid Shafiee

El llibre és un àlbum il·lustrat amb 3 narracions d'autors diferents i cadascuna il·lustrada per un il·lustrador iraní diferent:

-Shahrzad, de F. Khalatbaree, amb il·lustracions de Farshid Shafiee
-Una cabeza sin sombrero, de M. Reza Yusefi, amb il·lustracions de Rashin Kheirieh
-Prisionero de la noche, de M. Rahmandoust, amb il·lustracions de Alain Bailhache

Una cabeza sin sombrero, de Rashin Kheirieh

Les històries conjuguen originalitat i diversitat en els temes, estils narratius i llenguatges visuals, tot amb sabor oriental. En la primera, rememorant un poc els contes de les mil i una nit, trobem una princesa que viu al país dels contes, viatjera i capaç d'enamorar al cavaller del País de la Nit. El segon narra la història d'un titellaire calb que és manipulat per les seues pròpies titelles. L'ultim ens conta el que li succeeix a un mussol al que li agradava molt la nit, tan i tan que no volia que s'acabara.

El amigo de la noche, de Alain Bailhache

Un llibre molt recomanable.

2 comentaris:

Darabuc ha dit...

Aquest llibre no el conec. Saps que potser tindré a veure amb un dels noms que menciones i enllaçes? T'ho deixo encara com a misteri.,

Una abraçada

Sàlvia ha dit...

Ai, "me huelo a proyecto a estribor". Sort, Gonzalo. Ja em contaràs. El llibre aquest és preciós i els il·lustradors... fantàstics, qualsevol dels tres.

Besadetes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...