dilluns, 31 de maig del 2010

365 Trucos para sobrevivir sin llamar a mamá, d'Emil Markov


Podem encarar el transcórrer de la vida de moltes maneres, però hi ha poca gent que ho fa amb bon humor. Curiosament, és l'humor un tret d'intel·ligència i ens agrada comprovar que hi ha gent que en té, i molta. Ho demostra, per exemple, Emil Markov en un encantador i humorístic llibre: 365 trucos para sobrevivir a mamá, editat per El tercer nombre.

El llibre va adreçat, especialment, a pares separats que s'han de fer càrrec dels seus fills i també a pares que veritablement vullguin compartir les tasques de criança dels seus fills. Com resoldre els problemes quotidians? Organitzar una festa d'aniversari, fer una truita, canviar els bolquers, pintar una paret, planxar una camisa, compatibilitzar la feina i tenir cura dels fills... Pas a pas, amb unes vinyetes senzilles i atraients (juga amb tres colors tan sols: el blanc, el negre i el taronja), va desvetllant-nos els trucs per a resoldre determinades situacions sense tenir que cridar a la mare. Qüestions fàcils però complicades quan normalment no fem ús d'elles i no estem habituats a resoldre.

Suposem que darrere d'Anton i de Maxi, els personatges del llibre, s'amaga el propi Emili, protagonista experimentat d'aquests successos. Sota la mirada d'una mare el llibre arranca moltes rialles al comprovar com feines tan simples poden resultar als pares tan complicades. Sota la mirada d'un pare suposem que serà una excel·lent manera d'adonar-se'n que l'educació dels xiquets cal compartir-la en equilibri, malgrat els possibles embolics que al principi ens pot suposar.

Un llibre molt recomanable que ens fa arrancar bones riallades. Us fiquem un tastet, que podeu veure, a més, en el seu bloc.






2 comentaris:

empic ha dit...

Sálvia, no se que decir... ¡365 gracias!...

Sàlvia ha dit...

Me ha encantado el libro, además de las ilustraciones, por el gran e inteligente humor que le echas para resolver esos "problemillas" que desde el punto de vista "materno" resultan banales. Es real como la vida misma. Felicitaciones por este hermoso y "sustancioso" libro.
Besadetes, Emil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...