dissabte, 4 de desembre del 2010

Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa? / ¿Hay algo más aburrido que ser una princesa rosa?


Cal anar actualitzant els contes clàssics, com fa aquests excel·lent llibre, de Raquel Díaz, sobre les princeses dels contes: Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa? / ¿Hay algo más aburrido que ser una princesa rosa?, que està editat per Thule.

Un llibre que li dona la volta a la imatge que tenim de les princeses i les humanitza. I és que aquesta princesa, Carlota, està farta del tòpics típics "princeserils". Somia amb ésser una xiqueta com qualsevol, anar vestida de molts colors,  emprendre aventures noves damunt d'un globus, rescatar a un príncep... somia. No vol estar tancada en aquesta bombolla imaginaria on l'han ficada sense demanar-li permís. Ho aconseguirà?

Un xulíssim àlbum il·lustrat que ens porta a reflexionar, no sols sobre els tòpics del món femení en els contes clàssics i l'imaginari infantil de princeses, també sobre els mateixos tòpics que encara, ens agrade o no, poblen la nostra societat (tan sols cal donar-li una miradeta als anuncis publicitaris que estan ficant aquests dies a la televisió). Un llibre coeducatiu, interessant, molt ben il·lustrat, d'aquests que cal regalar als xiquets i xiquetes i cal tenir a l'aula doncs ens ajuda a reflexionar sobre la igualtat de gèneres.

Cal anotar-lo per aquests Nadals!




3 comentaris:

rossichka ha dit...

What an interesting style and magical illustrations! I just wonder what are the stories in the books full of them??!!

Sàlvia ha dit...

This is the story of a pink princess was sick of being and wants to be like other girls: funny, adventurous, ...

Kisses / Besadetes

rossichka ha dit...

Thanks! I have read similar fairy tales by the Slovak author Krista Bendova. Eight stories about eight princesses who wanted to be ordinary girls. They are very funny and original. Many years ago I dramatized two of them and put on stage the puppet play. (I have nearly forgotten about that!:) )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...