diumenge, 29 de maig del 2011

La abuela necesita besitos / L'àvia necessita petonets: llibre il·lustrat sobre l'alzheimer


Cada vegada hi ha més avis i àvies que pateixen d'alzheimer. És una realitat que està present a moltes famílies i no cal amagar-la als xiquets, més bé cal explicar-la d'una manera intel·ligent i tendre -ja es prou crua la realitat-. Com penseu vosaltres que veuen els menuts el fet que els avies es comporten com ells, vells-xiquets. Difícil d'explicar. 

Però hi tenim llibres infantils que són preciosos i ens poden ajudar a comprendre el problema i enfocar-lo amb molt d'amor. Per exemple, el llibre d'Ana Bergua, il·lustrat magníficament per Carme Sala: L'àvia necessita petonets / La abuela necesita besitos, publicat per Proteus.

Un conte preciós, ple de sensibilitat i humanitat. Ajudarà a grans i menuts a comprendre i valorar la vellesa i les malalties degeneratives. El rastre del pas del temps en les persones és un fet natural, que a més pot agreujar-se amb determinades malalties i, tant si són físiques com mentals, els avis i àvies necessiten el suport de tota la seua família i, més encara, l'amor, tendresa i el somriure dels nets. I, sobretot, necessiten moltes, moltes, moltíssimes besadetes.


Un llibre fantàstic i molt recomanable per teneir a les biblioteques i a casa.

Les autores, a més, han creat un blog, La abuela necesita besitos, on s'invita a contar experiències d'avis i néts. Doneu-li una ullada! Seria interessant tractar el tema a classe i desprès que redactaren un relat sobre els seus avis i l'il·lustraren... per després regalar-ho als avis... junt a un grapats de besadetes.


2 comentaris:

Al calor de los libros ha dit...

Me parece un libro precioso tanto para niños como para adultos.
Por cierto me ha recordado la portada al libro EL SECRETO DEL AMOR de Sarah Emmanuelles Burg.
Un abrazo

Sra. María ha dit...

Gràcies per el preciós article que ens has dedicat. Nosaltres ens sentim molt orgulloses d'aquest llibre, perquè ens consta que és un bona eina per a les famílies que estan en aquesta situació.

I et felicitem per el teu preciós blog!

Una abraçada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...