divendres, 4 de novembre de 2011

Diccionarioloco, d'Emilio Urberuaga: proposta d'activitat per fer el nostre Diccionariboig

Diccionarioloco / Diccionariboig


De diccionaris hi ha de molts tipus, però no hi solen abundar els diccionaris personals il·lustrats que barregen l'originalitat, l'enginy i l'humor. Emilio Urberuaga va editar, allà per les darreries del segle XX, un diccionari molt personal, en el suplement de El País infantil: Diccionarioloco. Hem arreplegat aquestes vinyetes i amb totes elles hem fet un muntatge per a que gaudiu de la seua lectura igual que nosaltres (per cert, no hem pogut localitzar la lletra "n").

Seria una activitat molt divertida realitzar un diccionario il·lustrat com aquest, amb molta invenció i creativitat. Podem agafar un tema, per exemple "coses que ens encantarien si existiren", redefinicions d'objectes que trobem a l'escola, un bestiari fantàstic, etc. Segur que entre tota la classe se us acudeix un grapat d'idees per a crear aquest nou diccionari. Podem dividir per parelles la classe i repartir les lletres. Una vegada realitzat seria força interessant que ho pujareu a la web i ho compartireu.

Animeu-se! Un diccionariboig... que divertit! Una altra manera de escriure i il·lustrar en l'escola.

Volem aprofitar per felicitar públicament a Emilio Urberuaga per ser el guardonat amb el Premio de Ilustración 2011. Emilio és una gran persona (tinc l'honor de conèixer'l personalment) i un il·lustrador excel·lent, de fama internacional.


4 comentaris:

Joel Artigas ha dit...

M'ha agradat molt aquesta publicació, trobo que en podem treure molt de suc d'aquesta proposta. Gràcies per compartir-ho amb nosaltres.

Salutacions.

doloretes ha dit...

Mira por donde, acababa de leer que a Emilio Urberuaga le acaban de conceder el premio Nacional de Ilustración 2011... y aparece por aquí con un trabajo de hace años.... chulísimo, para seguir trabajando el abecedario. Buen fin de semana.

biblioabrazo ha dit...

Me ha encantado el diccionario y el trabajo que has hecho de montaje. Gracias Salvia por compartirlo. Con tu permiso, lo colgaré en mi blog enlazándote.
Abrazos
Ana Nebreda

Diablo 3 Gold ha dit...


Truly i value the time and effort you've made to talk about the knowledge.The topic here i identified really was efficient for the subject which i has been looking into for a long period
buy diablo 3 Gold
RS Gold

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...