dimecres, 21 de desembre del 2011

El sueño de Lu Shzu: àlbum il·lustrat de Tesa González




Hi ha llibres i llibres, lectures i lectures... però sempre hi ha algun llibre, alguna lectura, que per un o altre motiu ens atrapa des de el primer moment. Això ens ha passat amb El sueño de Lu Shzu, un àlbum il·lustrat per Tesa González, amb text de Ricardo Gómez i editat amb tot luxe per Edelvives.

La història, narrada per una nina, ens conta la vida i somnis de Lu Shzu, una dagnmei (xiqueta treballadora). D'una manera molt tendra i sensible va tractant un tema contra el que tots tenim que lluitar: l'explotació infantil. Algunes de les joguines que porten en la sàrria els camells dels Reis Mags o el carro del Pare Noel, estan fetes per xiquetes i xiquets que treballen de sol a sol per tal de poder subsistir ells i la seua família. Xiquetes i xiquetes que no se n'adonen de la seua explotació i que veuen la seua infantesa truncada per la fam, la misèria i l'aprofitament abusiu que d'ells fan determinades empreses dels països rics.

I, com no, Lu Shzu somia... somia amb aquelles nines que ella veu passar per les seues mans, però que sap que mai podrà tenir i, aleshores...

Un llibre molt, molt interessant i molt recomanable per a les biblioteques i, per suposat, per a regalar aquests Nadals. La maquetació, el tipus de paper que s'ha utilitzat per a la impressió, les excel·lents i força originals il·lustracions de Tesa González... tot fa que siga una autèntica joia de llibre, per a menuts i per adults. Un tema que cal tractar amb els xiquets i xiquetes i que cal denunciar públicament. Defensem els drets dels xiquets, de debò, començant per difondre aquesta explotació. Amagar-ho és justificar-ho. I, es clar, és important també la forma en que ho diem; amb aquest llibre ho tenim molt fàcil, el tema està tractat amb molta tendresa i imaginació, amb originalitat.

Si viviu en Madrid o en els seus voltants us animem a assistir a la presentació que hui es fa en el Museo ABC, (Calle Amaniel Nº 29 - 31) a les 19:30 hores. Una oportunitat de poder-se assabentar com s'ha anat creant el llibre.







2 comentaris:

KKvinneblogger ha dit...

Merry Christmas!

Joel Artigas ha dit...

Ostres m'ha encantat. Em sembla que en faré una publicació al meu bloc. Moltes gràcies Sàlvia.

Salutacions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...