dilluns, 28 de gener de 2013

Los zancos rojos, llibre il·lustrat d'Éric Puybaret


Entre les novetats de 2012 hi ha un llibre que us volem recomanar per diferents motius: Los zancos rojos, un àlbum il·lustrat d'Éric Puybaret, editat per Edelvives.

L'obra ens narra la història d'un poble, Marespuma,que estava edificada damunt l'aigua. Per anar pels carrers, i no banyar-se,els seus habitants caminaven sobre xanques. Allí vivia Leopoldo, un xiquet solitari i ensomiador, que caminava per damunt de tothom, per damunt de les cases, fins tocar els núvols. I és que Leopoldo portava les xanques més llargues d'entre tots els habitants de Marespuma., unes xanques roges fetes d'àlber. 

Però allà dalt Leopoldo sols tenía un amic, una negra urraca. Leopoldo vivia als núvols i això l'imedia comunicar-se amb la resta de gent. Aplega la festa d'hivern i els ciutadans li demanen ajuda per a muntar-la, aprofitant la seua altitud. Però Leopoldo no se n'adona i...

Un molt interessant llibre que ens invita a reflexionar sobre temes molt interessants: la solitud, la diferència, la imaginagió, l'automarginació , els "somiatruites", les relacions socials, la participació en les festes de la comunitat, etc. Tot, amb unes excel·lents i precioses il·lustracions d'Éric Puybaret, que li donen un toc molt poètic i ensomiador a la història, tractant temes molt profunds amb molta delicadesa. El gran format i la maquetació arrodoneixen la presentació del llibre.

Un llibre molt recomanable. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...