dilluns, 21 de gener del 2013

MiniMuseo: guia didàctica interactiva per a preparar visites als museus / MiniMuseo: guía didáctica interactiva para preparar visitas a los museos


MiniMuseo és un recurs didàctic molt interessant i útil que ens ajuda a preparar una visita als museus, de qualsevol tipus, siga amb la família o en l'escola. L'autora, Virginia Murcia García l'ha creat pensant en els alumnes de Primària i les seues necessitats de tenir una informacio bàsica abans d'anar asl museus, de crear curiositat i una certa necessitat de visitar-los. Un recurs fantàstic per a l'Educació Artística. Alguns dels aspectes curriculars sobre els que s'incideix són: millorar la comunicació lingüística, fomentar la curiositat per descobrir les possibilitats artístiques que ofereix el nostre entorn, comentar les obres plàtiques i visuals presents en ells, etc.

“Es un recurso didáctico que puede o no ir acom­pañado de una visita pero que, en cualquier caso, pretende apoyar al profesorado, contribuyendo al desarrollo de su labor educativa en lo que se refiere al museo en general y a la preparación de la visita en particular”.

La seua pàgina web té una presentació molt senzilla i usable. Muso és el personatge que anirà presentant-nos els museus i tot el seu contingut -hi ha diferents apartat i cadascún d'elles conté informació interactiva: el museo, la colección, las funciones i los profesionales- amb exemples de El Prado de Madrid,  el New Museum de Nueva York, la Cité des Sciencies de París y el Natural History Museum de Lon­dres. A més, es complementa amb un material didàctic, que es podem descarregar, que ens ajudarà més encara en la preparació de la visita i en les conclusions post-visita. 

A més de la web, Virginia Murcia a desenvolupat una versió per a iPad de Apple, disponible en la seua tenda iTunes. També té un espai en Facebook, en el que pares i professors poden deixar les seues sugerències.

 Molt interessant, didàctic, senzill i útil. Felicitem a la seua autora pel projecte, la seua realització i la generositat de compartir-lo.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...