dimarts, 26 de març del 2013

Ilustradores españoles: llibre sobre l'actualitat de la il·lustració espanyola



Hui us volem recomanar Ilustradores españoles. Dibujos, formas y colores que harán tu vida más bella, de Mario Suárez, editat per Lunwerg.

El llibre és un catàleg de la il·lustració en Espanya actualment. Tenim molts i molt bons il·lustradors i il·lustradores, amb una obra gràfica interessantíssima i original, amb gran projecció internacional, però de vegades ací no els donem la importància que realment tenen dins del món de l'art. És veritat que ara, gràcies a internet, la seua obra es divulga més fàcilment però malauradament encara no té el reconeixement artístic que li pertoca. Llibres com aquests ajuden a divulgar la nostra il·lustració.

Il·lustració de Ricardo Cavolo
Un llibre per a llegir i rellegir, per a gaudir de l'art de la il·lustració, per reconèixer als nostres artistes preferits i descobrir-ne nous. Més d'un centenar d'artistes essencials per a mostrar la geografia il·lustrativa espanyola en l'actualitat -i no entrem en allò tan típic de dir "falta...", perquè açò no és una gran enciclopèdia,  hi ha molts més, però sempre s'ha de tallar per algun lloc i la selecció és la que ha fet Mario Torres-. El catàleg d'il·lustradors/es s'acompanya d'un breu text sobre la història de la il·lustració en Espanya, des de la revista Blanco y Negro fins hui.

Il·lustració d'Eva Vázquez
No anem a ficar tot el llistat, però si algunes pinzellades dels artistes que hi surten (molts d'ells ja hem anat xerrant en este blog i mostrant les seues il·lustracions): Max, Fernando Vicente, Laura Pérez, Javier Olivares, Patricia Metola, Elena Odriozola, César Fernández Arias, Sean Mackaoui, María Castelló Solbes, Darío Adanti, Isidro Ferrer,  Adolfo Serra, Eduardo Estrada, Violeta Lopiz, Miguel Tanco, Carla Fuentes, David Pintor, Noemí Villamuza, Mikel Casal, Eva Vázquez, Miguel Navía, Paco Roca, Bartolomé Seguí, Ken Niimura, Iban Barrenetxea, María Simavilla, Jesús Aguado, Jacobo Muñiz, Gabriel Pacheco, Anusca Allemuz, Raúl Allén, etc. Les il·lustracions que apareixen al llibre són les més representatives i actuals de cadascú dels artistes.

Il·lustració d'Ivan Solbes
Los ilustradores españoles son grandes, de los más grandes -afirma Mario-. Muchos de ellos ya trabajan fuera de España, son referencias editoriales en EE.UU. o Europa, pero aquí se les reconoce poco su trabajo. La ilustración española siempre ha sido muy bien recibida en todo el mundo, la creatividad y profesionalidad de nuestros ilustradores es demandada, y así debe seguir siéndolo.
Il·lustració de Mikel Casal
Un llibre molt interessant. Iniciatives com aquesta o com l'exposició que vàrem comentar fa poc, 20 Il·lustradones, ajuden a conèixer i donar la importància que tenen aquests artistes dins del món de l'art actual i  ajuden a difondre la seua obra. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...