dijous, 2 de març del 2017

Caputxeta i el llop, amics: 10 il·lustracions i 1 llibre / Caperucita y el lobo, amigos: 10 ilustraciones y 1 libro / Red Riding Hood and the Wolf, friends: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Lucy Campbell

Ja sabeu cóm ens agraden les il·lustracions de la Caputxeta Roja i al blog -punxeu sobre l'enllaç- en podeu trobar de tot tipus, però hui volem acompanyar-les d'un llibre, doncs les 10 il·lustracions + 1 llibre d'aquesta setmana gira al voltant de la Caputxeta i el llop, però en una versió actualitzada en que són amics -no sabem el per què o si tan sols és una treva-. 

Caputxeta Roja i el llop, amics: 10 il·lustracions i un llibre
Caperucita Roja y el lobo, amigos: 10 ilustraciones y un libro
Red Riding Hood and the Wolf, friends: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Manon Gauthier

Il·lustració de Libellchen

Il·lustració de Natalie Pudalov

Il·lustració de Snezhana Soosh

Il·lustració d'Yana Kachanova

Il·lustració de Tali Yalonetzki-Tosya


Il·lustració de Mika Hirasa

Il·lustració de Mélanie Grandgirard

Il·lustració d'Amanda Schank


Llibres de la Caputxeta i el llop hi ha a grapats, en totes les llengües que us pugau imaginar -tal vegada siga el conte clàssic més editat i versionat- i entre tots ells n'hem seleccionat un que està recent editat, és de gran qualitat textual i il·lustrada, el seu plantejament és original, dins de la narració té un pes important l'acte de llegir i com la lectura uneix a les persones amistosament, per damunt de totes les xafarderies i pors socials. Parlem de L'enorme i malvat Ferotge / El enorme y malvado Feroz (està editat en català per Brúixola i en castellà per Bruño), una obra d'Ingrid Chabbert amb il·lustracions de Guridi.

 Ferotge és... un llop, solitari i tímid. Com que ningú l'ha vist s'ha creat al seu voltant tota una llegenda vinculada a la seua ferocitat i ell s'encarrega de que continue així, manté la seua postura falsament autoritària. Li agrada estar sol, nedar en el riu, fer la migdiada... Però un bon dia el desperta la veu d'una xiqueta, valenta, segura d'ella mateixa, que no li té por, amb una caputxeta vermella i un llibre sota el braç, que li proposa ser amics. Ferotge la rebutja de males maneres i ella se'n va, tota atofada, sense comprendre la seua actitud, deixant-li el llibre per regal. Un regal! Mai ningú li havia regalat rés i menys un llibre de contes tan interessant, aleshores... l'afecte, l'amistat i les ganes de compartir lectura trencaran la barrera de solitud i falsa ferocitat del llop.

Les senzilles il·lustracions de Guridi atrapen als lectors/s des del primer moment, transmeten tota la càrrega poètica i humorística que el text proposa. Un llibre fantàstic i molt recomanable.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...