dijous, 10 d’agost de 2017

Mosques: 10 il·lustracions i 1 llibre / Moscas: 10 ilustraciones y 1 libro / Flies: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Christian Engi

Mosques, insectes molestos que omplin els dies d'estiu, sempre al damunt, sempre apegaloses. Mosques protagonistes del post d'avuí, en 10 il·lustracions i un llibre. Deixem que volen, llirement, però... lluny de nosaltres.

Mosques: 10 il·lustracions i un llibre
Moscas: 10 ilustraciones y un libro
Flies: 10 illustrations and a book 
Il·lustració de Ceci Moreno

Il·lustració de Marco Cazzato

Il·lustració d'Alyona Krutogolova

Il·lustració de Maria Mikhalskaya

Il·lustració de Jorge Pelaez Elizundia

 Il·lustració de Zar Galstyan

Il·lustració de Bonnie Leick

Il·lustració de Kristyna Litten

Il·lustració de Julia Gukova


Entre els llibres il·lustrats sobre mosques hem triat El de La mosca Fosca / La casa de la mosca Fosca -està editat en castellà, català, galleg- d'Eva Mejuto, amb unes fantàstiques i molt originals il·lustracions de Sergio Mora, que està editat per Kalandraka

Aquest és un llibre il·lustrat que narra, textual i il·lustrativament amb molt d'humor, i una estructura repetitiva i acumulativa, amb molt de ritme i rima -és un àlbum poètic-, la història de la mosca Fosca, basat en un conte popular rús.

La mosca Fosca, cansada de volar d'ací cap allà, decideix fer-se una casa per a descansar. Aleshores prepara un pastís de mores, el deixa sobre la taula, que està rodejada de 7 tamborets. Fica 7 plats i deixa que els flaires del pastís... s'enlairen pel bosc. Atrapats per l'olor van acudint diferents animals amb els que compartirà el riquíssim pastís. Ua fantàstica manera diniciar una bona amistat amb els veïns i presentar-se. 

Destaquen les sorprenents i explosives il·lustracions de Sergio Mora, plenes de xicotets detalls i que trenquen l'esquema dels que els xiquets/es estan acostumats a consumir artísticament. Animals reconeguts però presentats d'una altra forma, més atractiva i humorística. Un llibre que us encantarà!

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...