dimarts, 30 d’abril de 2019

Clara Campoamor: 10 il·lustracions i 1 llibre / Clara Campoamor: 10 ilustraciones y 1 libro / Clara Campoamor: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Mercedes deBellard

Hui, en 10 il·lustracions i 1 llibre, volem compartir amb vosaltres les imatges d'una gran dona, Clara Campoamor. Gràcies a ella i la seua lluita les dones vàrem aconseguir poder votar al nostre país. Va morir a l'exili, tal dia com hui a 1971, fora del seu estimat país, Mai l'oblidarem.

Clara Campoamor: 10 il·lustracions i un llibre
Clara Campoamor: 10 il·lustraciones y un libro
Clara Campoamor: 10 illustrations and a book

Il·lustració d'Helena Pérez García

Il·lustració d'Adelaida Pérez Santos

Il·lustració de Cuca Nacher

Il·lustració d'Aitana Pérez

Il·lustració de Raquel Díaz Reguera

Il·lustració d'Elisabet MC 

Il·lustració de Leire Martin Curto

Il·lustració de ReginART

Il·lustració d'Ana Juan


Raquel Díaz Reguera és l'autora de Clara Campoamor. El primer voto de la mujer, un llibre molt interessant que edita NubeOcho. Clara, des de ben menudeta era una dona encuriosida, de mirada gran i ben observadora. Anava al col·le com la resta de xiquetes, separadament dels xiquets, i reben una educació ben diferenciada per sexe. Ben aviat se n'adona del escaient paper social de la dona i no ho compren. Per tal de lluitar pels seus dret es fa advocada i finalment aconsegueix, a l'any 1931, el dret de votar per a les dones a Espanya.

Una gran dona, valenta i lluitadora, que no devem oblidar. Una biografia molt recomanable per a tenir a les biblioteques i a casa. Amb unes detalls il·lustratius històrics molt acurats i un excel·lent apropament al món infantil de conceptes tan importants com sufragi universal, vot, democràcia, etc.

Al final del llibre hi ha un codi QR que ens proporciona una sèrie d'activitats si més informació sobre aquest moment històric.


Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...