dijous, 18 de febrer de 2021

Idea: 10 il·lustracions i 1 llibre / Idea: 10 ilustraciones y 1 libro / Idea: 10 illustrations and 1 book

 

Il·lustració de James and Michael Fitzgerald

 Tinc una idea! No es qualsevol cosa tenir una idea, sobretot si eixa idea és pròpia i no copiada o imposada per altres. Sobre idees anem a comentar, il·lustrativament, hui en 10 il·lustracions i 1 llibre.


Idea: 10 il·lustracions i un llibre
Idea: 10 ilustraciones y un libro
Idea: 10 illustrations and a book

 

Il·lustració d'Errata Carmona

 

Il·lustració d'Igor Bastidas

 

Il·lustració de Phil Bliss

 

Il·lustració d'Andrea Rivola

 

Il·lustració de Julia Patton 

Il·lustració de Sean Sims

 

Il·lustració d'Emma Hanquist 

 

Il·lustració de Kaiti Hsu

 

Il·lustració de Paweł Jońca 
I ens preguntem: Què fas amb una idea? / ¿Qué haces con una idea?, igual que es fa el xiquet al llibre, que està publicat per BiraBiro, dels que és autor del text Kobi Yamada i de les il·lustracions Mae Besom.

El llibre ens conta com un bon dia un xiquet té una idea (simbolitzada per un ou). Al principi no li fa cas, però la idea, persistent, l'acompanya per tot arreu fins que ell i la idea s'acomoden. La idea és seua i l'amaga als demés, per por que se li burlen, i així és. I ell, malgrat tot, arrossega la seua idea fins que...

Un llibre molt interessant per a compartir lectura adults i menuts, que ens dona peu a parlar sobre les idees, un tema molt important en aquest moment en que massa habitualment les idees se'ns imposen des de fora i, pitjor encara, s'assenyala al que té idees pròpies i diferents com a una persona rara i diferent a la que es rebutja.

Les idees no surgeixen com a fongs, s'han de sembrar, com la imaginació. A més lectures i més experiències personals, més enriquidores seran les llavors que plantaran idees als cervells dels xiquets i xiquetes. A més idees i més reflexions personals, més crítics i lliures seran. Cal fomentar i recolzar les idees dels nostres fills i alumnes, fent-los també reflexionar sobre la importància de tenir idees pròpies, de lluitar per elles i per a que les porten endavant, per a defensar-les (sense imposar-les), malgrat que siguen rares o utòpiques. Sense idees no avança el món.

Però a la vegada també hem de parlar sobre que no totes les idees són bones i cal fer-ne una tria. 

Un llibre molt interessant amb unes il·lustracions a llapis, en blanc i negre la majoria, són fantàstiques.
 


Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...