dilluns, 1 de març del 2021

Elles també... escriuen / Ellas también... escriben / Women too ... write

 

Il·lustració d'Elisabetta Trevisan

 

S'apropa el dia 8 de març i aquest any hem pensant en fer unes seleccions especials d'il·lustracions sobre la dona, sota el lema "Elles també... / Ellas también... / Women too...". Cada dia anirem ficant una selecció diferent, més que res per a visibilitzar a les dones en diferents camps de la ciència, la música, l'art, la literatura, etc. Sembla que a aquestes altures del segle XXI sobren imatges com aquestes, creient que la igualtat d'homes i dones és ja un fet real, però sabem que no és així, que encara cal lluitar molt per aquesta igualtat i, sobretot, anar donant als xiquets i xiquetes models igualitaris per a que creixin amb esta normalitat.

Anem a començar pel món de l'escriptura, on al llarg del temps la dona ha estat invisibilitzada. Totes aquestes escriptores imaginaries són un bon exemple a seguir, al mateix temps que us recomanem llegir, sobretot aquesta setmana, llibres d'escriptores, clàssiques o actuals. Comparteixo una curiositat: són sobretot les dones les que apareixen com a lectores en les il·lustracions i molt menys els homes, però si parlem de l'escriptura és justament a l'inrevés, el nú,ero de homes escrivint és molt superior al de dones. Per què?

 Agraïm, com sempre, als artistes, homes i dones, que comparteixen el seu art per aquest món internaútic i que ens enriqueixen la mirada, ens ajuden a reflexionar i ens mostren la seua visió del món.

 

Il·lustració de Martina Marzadori

 

Il·lustració d'Alexander Sokht
 

 

Il·lustració de Lorenzo Mattoti
 
 
 
Il·lustració de Marina Richterova
 
 

Il·lustració d'Amariah Rauscher


Il·lustració de Stevie Lewis


Il·lustració de Charlotte Gastaut


Il·lustració de Francesca Cosanti


Il·lustració de Lisa Aisato



Il·lustració d'Aeppol
 
 
Il·lustració d'Anna Masini

 
Il·lustració de Friederike Ablang

 
 
Il·lustració de Felicia Chiao


Il·lustració de Joanne Nam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...