dilluns, 19 d’abril del 2021

L'art clàssic en temps del coronavirus: il·lustracions de Sabine Pigalle

 

 

Molts/es de vosaltres segur que coneixeu l'obra de Sabine Pigalle, perquè en aquest darrer any de pandèmia han circulat molt per les xarxes socials (la majoria de vegades sense citar a l'autora).

Sabine Pigalle és una fotógrafa i artista visual francesa que ha volgut aportar una nota d'ironia i humor en aquests grisos temps. La major part de la seua obra es centra en la reinterpretació dels mites. La història religiosa, la mitologia i els pintors flamencs són la seua font d'inspiració, produint com a resultat unes fotografies híbrides en diferents sèries, principalment les dedicades a l'art del retrat, combinant les referèncias de la nostra contemporaneitat amb l'art antic.

Quan va començar aquest temps de coronavirus va decidir portar endavant un diari artístic, My Corona Diary, tunejant pintures clàsiques molt reconegudes amb elements de la nova quotidianeitat. Cada dia feia un retrat i ho penjava al seu Instagram, arrancant un somriure a tots els seus seguidor, sobretot per l'exageració dels complements que en cada pintura estan immersos en la seua escenografia.

La venda d'aquest diari artístic personal ajuda al moviment #artistsupportpledge, la cadena de solidaritat  entre artistes amb l'objectiu de crear un cercle d'ajuda mútua.

Gaudim, doncs, d'aquestes versions il·lustrades i riguem, perquè el riure sempre és beneficiós i si ho fem per mig de l'art... fantàstic!

 
























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...