dijous, 11 de novembre del 2021

Llibreries: 10 il·lustracions i 1 llibre / Librerías: 10 ilustraciones y 1 libro / Bookstores : 10 illustrations and 1 book

 

Il·lustració de Junghyeon Kwon

Hui estem celebrant el Dia de les Llibreries i ho fem acudint a elles, revisant els llibres i comprant-los. Des d'aquest raconet il·lustrat també ho volem fer per mig d'unes precioses imatges de llibreries i recomanant-vos un llibre.


Llibreries: 10 il·lustracions i un llibre
Librerías: 10 ilustraciones y un libro
Bookstores: 10 illustrations and a book


Il·lustració de Rotraut Susanne Berner


Il·lustració de Peihsiu Chen


Il·lustració de Loré Pemberton


Il·lustració de Kelsey Garrity Riley


Il·lustració de Melissa Saylor


Il·lustració de Torben Kuhlmann


Il·lustració de Sue Macartney-Snape


Il·lustració de Victoria Ball


Il·lustració de Mani Annie


 
El llibre que us recomanem és un àlbum il·lustrat de Pietro Gottuso, Desde 1880, pubicat per Kalandraka i que va ser guardonat amb el XIII Premio Internacional Compostela para álbumes ilustrados, 2020.
 
Desde 1880 és una novel·la gràfica que no necessita gaires explicacions, ja que les seves il·lustracions són tan vives, directes i eficaces que tots, qualsevol lector, des de 6 anys, pot entendre la història que se'ns narra que no és, ni més ni menys, que la d'una llibreria inaugurada el 1880 i que, tot i que ha pogut amb crisis de tota mena, no ha superat l'actual i 140 anys després ha hagut de tancar. 
 
La llibreria que se'ns presenta, sembla inspirada en una italiana, ocupava els baixos d'un edifici amb solera i, des dels seus amplis finestrals, va contemplar el món sense claudicar. La vida passa davant de la Llibreria, canvien les modes, canvien els negocis que l'envolten, canvien els amos, però segueix la seua essència; fins i tot és capaç de sortejar els temps durs de les guerres; però potser no pot competir amb els avenços tecnològics que la substitueixen, finalment, per una botiga de verdures i fruites. Com hem comentat abans és un àlbum il·lustrat on s'hem de fixar amb tots els detalls de la il·lustració per descobrir el pas del temps d'una ciutat i els seus habitants.
 
Un llibre que ens invita a reflexionar sobre el paper de les llibreries actualment a les nostres ciutats i barris, sobre la seua importància social i cultural i com els lectors i les lectores podem col·laborar per a que no es tanquen, tan sols acudint a elles en lloc de recòrrer a les gran empreses de venda digital.
 
Salvem les llibreries!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...