dissabte, 9 de maig del 2009

L'art i les dones / Els arte y las mujeres / Art and women

El món de l'art, sobre tot el de la pintura, està plé de dones. En aquest curtmetratge que us presentem podem gaudir del muntatge que ha realitzat Philipp Scott Johnson sobre una selecció de 90 pintures de dones, des del segle XII fins a Picasso.

Rostres de dona, mirades que van canviant en un caleidoscopi de bellesa i feminitat. Si us interessa, a més, assabentar-se dels pintors i quadres que aparèixen al vídeo podeu punxar ací.
El vídeo ens presenta l'oportunitat de realitzar un treball de recerca d'informació a l'aula. Podem, per exemple, dividir la classe en grups i que cadascú d'ells trie 5 imatges. Després, cal esbrinar de qui són aquestes pintures (senzill punxant a l'enllaç que us hem ficat dalt) i realitzar una xicoteta investigació sobre l'artista. L'impacte de la visualització del vídeo cal aprofitar-la.
També podem escriure un relat on apareguen algunes d'aquestes dones. O podem passar a fer un collage amb les nostres pròpies creacions basant-se en els quadres originals. O... ben cert que vosaltres tindreu més propostes d'activitats.

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

un vídeo molt maco

Sàlvia ha dit...

Està molt ben fet i, a més de la seua part estètica, pdem ben bé aprofitar-ho didàcticament. Men enllà del llibre de text...

Besadetes i bon cap de setmana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...