dimecres, 22 de juliol del 2009

Maisy, de Lucy Cousins: un clàssic per a llegir i jugar els xiquets més menuts

La Maisy és més que un personatge infantil, és tota una representació il·lustrativa del imaginari lector de molts xiquets arreu del món. És una rateta menuda que, acompanyada pels seus amics, va desenvolupant en cada llibre una xicoteta i simple aventura: va a l'escola, a la platja, al mercat, a la biblioteca, a la granja... L'autora de Maisy és Lucy Cousins. Els llibres de Cousins tenen totes les característiques adients dels llibres per a menuts i les il·lustracions també: colors plans, líneas i formes sencilles, rebava negra ben grossa que silueta la imatge, un animal símpàtic que és el personatge principal... Molta tendresa, humor i elements de la vida quotidiana dels xiquets fan dels seues llibres i de les narracions il·lustratives un goig de lectura, que enganxa als xiquets. Així, no és per casualitat que la rateta Maisy agrade per tot arreu, de fet està traduïda a moltes llengües diferents. Ací podem llegir els llibres de Maisy, en castellà i català, en les publicacions de l'editorial Serres.
Els primers llibres de Maisy van sortir a l'any 1990 i varen ser: Maisy se'n va al llit,-Maisy se va a la cama- i Maisy se'n va a nedar -Maisy se va a nadar-, ambdós surten a l'any 1990. Des d'aleshores la seua editorial en Gran Bretanya, Walker Books, junt a altres coeditors d'arreu del món, ha anat publicant més de 35 llibres i les seues històries s'han passat a jocs i a la televisió.
Un d'aquests llibres, La casa i el jardí de la Maisy, és un dels llibres pop-up més adients que coneixem per als menudets. És tot un plaer desplegar el llibre, muntar la casa i interactuar amb la rateta. Molt recomanable!
I amb Lucy Cousins i Maisy hui volem muntar un post adreçat, sobretot, als més menudets de la casa, als prelectors, per a que gaudeixquen de la ratolineta també en internet.

Té un club de fans -Maisy's fun club-(en anglès) on podem pintar a Maisy i els seus amics, jugar, llegir alguns dels seus llibres on-line i així començar a escoltar contes en anglès, crear i fer manualitats i també podem fer el nostre propi dibuix de Maisy i enviar-ho per aparèixer a la galeria.

També hi ha un altre lloc, My friend Maisy, on podem fer quasi com en l'anterior: pintar els personatges amb un programa molt senzill per tal de començar a endinçar-se en un programari de disseny i aplicar, jugant, les noves tecnologies al seu aprenentatge; fer uns trencaclosques,





ajudar-la a vestir-se i buscar l'ombra que correspòn a la il·lustració que se'ns presenta. Tot un plaer jugant amb el ratolí de l'ordinador amb aquesta rateta tan espavilada.


Us invitem a entrar a aquests dos llocs anteriors, a gaudir de les seues històries en curtmetratge i a que intenteu fer aquest trencaclosques -que té diferents nivells de dificultat-. Passeu-ho bé i llegiu-la, teniu la diversió assegurada.





Jigsaw Puzzle by Crazyprofile.com

















1 comentari:

Stel.la ha dit...

m´agrada!
En tinc un parell en anglès...
petons

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...