dilluns, 14 de desembre del 2009

En algún lugar de China: àlbum il·lustrat sobre l'adopció, llibre solidari



Hi ha llibres que cal difondre, no sols per la seua bellesa il·lustrativa i el seu contingut solidari, també per la seua temàtica. Parlem hui del llibre En algún lugar de China, d'Ana Folgueira i amb il·lustracions d'Emilio Amade.
El llibre narra, a manera de llegenda, com hi ha uns ocells especials i meravellosos que volen per tot el món per a buscar pares per als xiquets que no hi tenen i van unint-los amb un fil roig. Un llibre fantàstic que ens parla, d'una manera molt tendra i imaginativa, sobre l'adopció. Ana Folgueira s'ha inspirat en el conte que ella es narrava a les seues dues filles -dos precioses xiquetes, adoptades-.
Més del 60 % dels xiquets i xiquetes que hi ha en els orfanats xinesos necessiten una atenció especials, cura mèdica, que les institucions no poden pagar. A més, per al govern xinès aquests menuts no són adoptables. Així, amb la venda del llibre, el 50 % del seu cost (16 euros) va destinat a l'Associació de Famílies Adoptants en Xina (AFAC) i seràn utilitzats per a finançar el cost d eles operacions que necessiten els xiquets dels orfanats de la província de Gansu, per tal de millorar les seues condicions de vida i facilitar la seua adopció.
El llibre està publicat per Syllabus Ediciones (editorial que sorgeix aquest any i al front de la mateixa està la pròpia Ana Folgueira i Laura Sánchez-Ostiz) i el podem comprar en El Corte Inglés (en aquest cas li fem publicitat perquè és l'unic lloc on el podem adquirir, junt a la llibreria de la seu de l'AFAC). Cal felicitar als autors per l'obra. Les il·lustracions d'Emilio Amade li donen al llibre un encant i una màgia especial. Són precioses i fan del llibre un àlbum il·lustrat ideal per a regalar i regalar-se'n.
En aquest cas, com ja us hem comentat abans, la solidaritat comença per comprar el llibre i, desprès, compartir la seua lectura. Molt, molt recomanable!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...