dijous, 24 de gener del 2013

Diccionario de Ilustradores Iberoamericanos, on-line.


Hi ha pocs diccionaris de literatura infantil i juvenil, però encara hi ha molts menys sobre il·lustració i més concretament sobre il·lustració iberoamericana. Moltes vegades busquem dades sobre la biografia i l'obra d'alguns dels il·lustradors/es dels llibres que tenim il·lustrats i és difícil trobar-ne. Ja vàrem comentar al blog Museo de ilustradores SOL, on trobem informació sobre sobre alguns il·lustradors.

Ara ho tenim un poc més fàcil, podem consultar el Diccionario de Ilustradores Iberoamericanos, una web editada per SM. Podem fer la recerca alfabèticament, punxant damun de la lletra corresponent a l'il·lustrador/a o al quadre de recerca. Fàcil, senzill i molt pràctic. 

Apareix una xicoteta galeria, la biografia, les publicacions i el contacte. Mireu un exemple de com apareix Arnal Ballester. Un d'aquests llocs que cal afegir als nostres favorits.



4 comentaris:

Diana Toledano ha dit...

Vaya, ¡que blog más completo! Aunque el catalán más que entenderlo me lo invento, estoy descubriendo por aquí a ilustradores que desconocía.

¡Seguiré pasándome de visita!

Sàlvia ha dit...

Jajajaja... gracias por tus amables palabras. Espero que continues paseándote otras veces por este rinconcito ilustrado. Dale al Google Traductor que está en el botón de la derecha y, al menos, solo te lo inventarás en parte.

Besadetes Diana ;)

CILIJ_fgsr ha dit...

Efectivamente, hay pocos diccionarios de literatura infantil y juvenil online, por eso aprovechamos la ocasión para comentar que entre ellos está el Diccionario de Autores de Literatura Infantil y Juvenil de libre acceso en internet, elaborado por el Centro Internacional del Libro Infantil y Juvenil (CILIJ). Dicho repertorio, que reúne en la actualidad 923 perfiles, recoge información de escritores e ilustradores cuya obra, en su totalidad o en parte, se dirige a niños y jóvenes. Contiene información sobre autores nacidos o residentes en España, tanto creadores vivos como destacadas figuras del pasado, y contempla distintos ámbitos lingüísticos.

El repertorio está disponible en el siguiente enlace:

http://recursos.fgsr.es/autores/resultados/autor_mes

Esperamos que os resulte útil e interesante ¡Saludos!

Harga Printer ha dit...

Nice Picure... I Love It

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...